2013-03-01 17:34:05
Φωτογραφία για Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματεμπορίας στη Θεσσαλονίκη
Συνολκά έξι άτομα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο εξάρθρωσης, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, κυκλώματος το οποίο εξωθούσε αλλοδαπές γυναίκες στη πορνεία, σε οίκους ανοχής της πόλης, με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ειδικότερα, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, συνελήφθησαν έξι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, μεταξύ των οποίων τέσσερις Έλληνες (τρεις άνδρες ηλικίας 54 ετών, 45 ετών και 22 ετών και μια 50χρονη γυναίκα) και δύο υπήκοοι Ρουμανίας (ένας 35χρονος άνδρας και μια 23χρονη γυναίκα).

Επιπλέον, συνελήφθη και μια 21χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρουμανίας κατηγορούμενη για κατοχή ποσότητας κάνναβης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, μαστροπείας, της σωματεμπορίας και παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.


ΕΛΑΣ: Δεν επιβεβαιώθηκαν καταγγελίες για εμπλοκή αστυνομικών

Είχε προηγηθεί καταγγελία σχετικά με τη δράση οργανωμένου κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη, που εκμεταλλευόταν και εξωθούσε στην πορνεία, σε οίκους ανοχής της πόλης, νεαρές γυναίκες από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, καθώς στην καταγγελία εμπεριέχοντο ισχυρισμοί για εμπλοκή αστυνομικών στο κύκλωμα.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, από την έρευνα δεν επαληθεύτηκαν οι καταγγελίες για συμμετοχή αστυνομικών στη σπείρα.

Συμμορία με ιεραχική δομή και τέσσερις πυρήνες

Από την εμπεριστατωμένη και μεθοδική αστυνομική έρευνα, που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, διακριβώθηκε η ιεραρχική δομή του συγκεκριμένου κυκλώματος, η μεθοδολογία, ο τρόπος δράσης και οι διακριτοί ρόλοι που είχαν τα μέλη του.

Όπως προέκυψε το κύκλωμα δρούσε οργανωμένα σε τέσσερις βασικούς «τομείς – πυρήνες» και συγκεκριμένα :

*Στον 1ο πυρήνα ενεργό και αρχηγικό ρόλο είχε ο 35χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος προέβαινε σε «αλίευση – στρατολόγηση» γυναικών και εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση τους, τις κατακρατούσε παράνομα σε κατοικίες, με τη άσκηση σωματικής και ψυχολογικής βίας, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευσή τους.

*Στο 2ο πυρήνα ηγετικό ρόλο είχε η 50χρονη συλληφθείσα ημεδαπή, η οποία δραστηριοποιούνταν στην «εικονική» πρόσληψη των αλλοδαπών γυναικών για εργασία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και στη περαιτέρω διευθέτηση των γραφειοκρατικών ζητημάτων και διαδικασιών (ιατρικές εξετάσεις, πιστοποιητικά, άδειες εργασίας κ.λπ.).

*Ο 3ος πυρήνας και ο 4ος πυρήνας δραστηριοποιούνταν στη μίσθωση χώρων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως οίκοι ανοχής, καθώς επίσης στη μεταφορά γυναικών από και προς τους οίκους ανοχής, με σκοπό την σεξουαλική τους εκμετάλλευση.

Οι διωκτικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή συνολικά 25 ατόμων και πραγματοποίησαν ελέγχους σε τέσσερις οίκους ανοχής, έρευγες σε πέντε σπίτια και ένα κατάστημα.

Επίσης κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν τρία οχήματα, που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα σπρέϋ πιπεριού, που βρέθηκε στην κατοχή του 35χρονου υπηκόου Ρουμανίας.

Σημειώνεται, ότι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Παρασκευή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

directnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ