2013-02-26 13:41:03
Φωτογραφία για Αυτονομία, οικονομία και ανάπτυξη…
του Παναγιώτη Παυλόπουλου

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο γίνεται εμφανές πως η διοικητική διάρθρωση της χώρας ως φιλοσοφία μοντέλου μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης αλλά πρακτικά η εφαρμογή της απέτυχε να δώσει ώθηση στις τοπικές κοινωνίες.

Η διαπίστωση αυτή που αποτελεί κοινή πεποίθηση όλων όσων δεν βάζουν πάνω από όλα την καρέκλα τους αλλά την αγωνία τους για ένα αύριο με προοπτικές, οδηγεί στην άποψη πως είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη να αρχίσει από την βάση, δηλαδή από τον Α Βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να καθαριστεί ο συγκεκριμένος χώρος από κάθε λογής καιροσκόπους και καταχραστές που στόχο έχουν την μεγάλωμα των προσωπικών τους περιουσιών και την διατήρηση της εξουσίας με μοναδικό σκοπό τον άκρατο πλουτισμό.

Επίσης θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι αιρετοί πλέον, πως ο ουσιαστικός έλεγχος του κάθε λειτουργού των δήμων, είτε υπηρεσιακών είτε οποιουδήποτε άλλου, χωρίς την διάθεση της πολιτικάντικής τακτική ς που τα κουκουλώνει προκειμένου να διασφαλίσει το σταυρό, είναι ουσιαστικός παράγοντας για την επίτευξη του στόχου αυτού.


Δεν νοείται στην εποχή της λιτότητας που ζούμε με ένα κράτος που οδηγεί τον κόσμο στην ανεργία οι διοικήσεις των τοπικών κοινωνιών να μένουν απαθής και να μην φροντίζουν ώστε το πρόβλημα της ανεργίας και της φτώχειας να μετριάζεται μέσα από συντονισμένες πρωτοβουλίες.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η καταγραφή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής και η αναζήτηση κατάλληλων αγορών εντός και εκτός συνόρων για την διοχέτευση της παραγωγικής δημιουργικότητας των κατοίκων.

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν οι σύμβουλοι που κατοικοεδρεύουν σε κάθε δημαρχείο είναι τεχνοκράτες υψηλού επιπέδου που στον τομέα ειδίκευσής τους μπορούν πλήρως να οργανώσουν ένα κύκλο εργασιών με κέρδος για τους ίδιους τους πολίτες.

Η αυτόνομη οικονομική δραστηριότητα με προγραμματισμό και θεμέλια που έχουν ως συστατικό την κοινή προσπάθεια για ευημερία όλης της περιοχής είναι ο πιο σύντομος δρόμος για την ανάπτυξη.
iliapost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ