2013-02-26 00:08:03
Φωτογραφία για Ικανοποίηση Γ. Σγουρού για αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, που απέρριψαν αιτήσεις οι οποίες στρέφονταν ενάντια σε έργα διαχείρισης απορριμάτων στην Αττική
«Οι δύο σημερινές αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, μας επιτρέπουν να ελπίζουμε ότι η Αττική θα αποκτήσει επιτέλους ...σύγχρονες υποδομές για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, με αφορμή τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του Δήμου Μαραθώνα για έκδοση προσωρινής διαταγής, για την αναστολή εκτέλεσης του έργου «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων στην ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων Βορειοανατολικής Αττικής με ΣΔΙΤ».

Επίσης, απορρίφθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο σήμερα οι αιτήσεις ανάκλησης εταιρειών για το έργο «Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση ακαθάρτων περιοχών Κορωπίου-Παιανίας», προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ.


Ο κ. Σγουρός, με αφορμή τις αποφάσεις, δήλωσε ότι «με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα, προχωράμε βήμα-βήμα στην υλοποίηση των έργων, κόντρα στη γραφειοκρατία και τα συμφέροντα, που είτε εμποδίζουν είτε επιχειρούν να ματαιώσουν τα έργα».

Ο περιφερειάρχης Αττικής, επίσης, αφού ευχαρίστησε τα δύο ανώτατα δικαστήρια, για την ταχύτητα που επέδειξαν, απηύθυνε, για μία ακόμη φορά, «έκκληση προς όλους, να συνειδητοποιήσουν πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την Αττική, προκειμένου να αποκτήσει με κοινοτικούς πόρους υποδομές που θα βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων, θα προστατεύουν το περιβάλλον και θα δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη».
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ