2013-02-25 23:46:04
Φωτογραφία για Χρήσιμα τρικ για να δώσετε το κατάλληλο σχήμα στα φρύδια σας
Τα φρύδια όπως έχουμε ξαναπεί συμβάλλουν στη διαμόρφωση του προσωπικού μας στυλ και της εικόνας που εκπέμπουμε, γι’ αυτό βασικό είναι να γνωρίζουμε ποιο σχήμα φρυδιών είναι κατάλληλο για εμάς.

Οδηγός είναι πάντα το φυσικό μας σχήμα. Από τη στιγμή που είναι κομμάτι της προσωπικότητας μας καλό είναι να το διατηρούμε. Όμως κατά καιρούς οι τάσεις της μόδας επηρεάζουν λίγο έως πολύ την καθεμία από εμάς με αποτέλεσμα παρεμβάσεις που δεν οδήγησαν και στο πιο κομψό αποτέλεσμα . Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις που το πρόσωπο μας χρειάζεται φως, σπιρτάδα και τσαχπινιά και ένα ανοδικό τόξο, ένα πιο λεπτό τελείωμα, είτε αντίθετα ένα πιο ευθύγραμμο τελείωμα (σε γιαπωνέζικο στυλ) να μας τονώσουν.

Ο καθαρισμός των φρυδιών και το κατάλληλο σχήμα βοηθούν στην απόκτηση της απαραίτητης απόστασης μεταξύ κινητού βλεφάρου και φρυδιού, δίνοντας φωτεινότητα στο βλέμμα , μεγαλύτερη επιφάνεια στο μακιγιάζ και μια ισορροπημένη εμφάνιση. Συμβουλή μου είναι να έχετε κρίση σε αφορά τις τάσεις της μόδας και να προσαρμόζετε τα πάντα στο προσωπικό σας ύφος , ώστε η όποια αλλαγή να μην αλλοιώνει την εικόνα σας αλλά να την αναδεικνύει.


Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια η μόδα προστάζει το νεανικό και φρέσκο look που χαρακτηρίζεται από πλούσια και ασχημάτιστα φρύδια.

Tο πυκνό καλοσχηματισμένο φρύδι είναι η τέλεια συνταγή για να διατηρήσετε μια νεανική και φρέσκια εικόνα σε αντίθεση με ένα πολύ λεπτό και γραμμικό φρύδι που θα σας προσθέσει αυστηρότητα και ηλικία .

Σας αποκαλύπτω μερικά χρήσιμα τρικ που θα σας βοηθήσουν να δώσετε το κατάλληλο σχήμα στα φρύδια σας , να διορθώσετε το υπάρχον εφόσον δεν σας ικανοποιεί , και να τους δώσετε το final touch που λείπει ώστε να γίνουν πραγματικά τέλεια ! Τα προϊόντα που θα χρειαστείτε είναι ένα καλό τσιμπιδάκι (επιλέξτε αυτό που βολεύει την καθεμία σας), ένα βουρτσάκι φρυδιών ή μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τα χτενίζετε . Ένα λευκό μολύβι ματιών , ένα ψαλίδι μαλλιών η φρυδιών και είστε έτοιμες να ξεκινήσετε.

Χτενίστε τις τριχούλες προς τα πάνω, ακολουθείστε τα τρία σημεία που βλέπετε στην εικόνα και διορθώστε το τόξο. Η έναρξη των φρυδιών καλό θα είναι να ακολουθεί την κάθετη ευθεία που ξεκινά από το πτερύγια της μύτης , προτείνω όμως να μην είστε και πολύ αυστηρές και να αφήσετε μερικά τριχάκια στην αρχή.

Για να μπορέσετε να καθαρίσετε καλύτερα τα τριχάκια και να δώσετε το τελικό σχήμα τραβήξτε μια ανοδική γραμμή με ένα λευκό μολύβι , στο κάτω μέρος του φρυδιού (προστατεύοντας έτσι το σχήμα) και αφαιρέστε μια μόνο σειρά από τριχούλες αρχικά ώστε να ανοίξει το βλέμμα και να μην εφάπτονται τα φρύδια με τις βλεφαρίδες σας .Αν χρειαστεί στο τέλος ανεβάστε λίγο ακόμα την αρχή στο εσωτερικά του φρυδιού (προσοχή μην λεπτύνει πολύ το σχήμα) !!

Έτσι ότι είναι έξω από το περίγραμμα θα πρέπει να αφαιρεθεί. Τα τριχάκια που είναι μακριά καλύτερα να τα κουρέψετε με ένα ψαλιδάκι (ακολουθώντας πορεία από το τόξο προς την έναρξη του φρυδιού), παρά να τα βγάλετε και να δημιουργήσετε κενά που ενδεχομένως να μην ξαναγεμίσουν.

Θυμηθείτε ότι η τριχοφυΐα στην περιοχή αυτή είναι πολύ ευαίσθητη και μπορεί να μην ξαναεμφανιστεί , οπότε για εσάς που δυσκολεύεστε να διορθώσετε τα φρύδια σας υπάρχουν στο εμπόριο καταπληκτικά βοηθήματα όπως δείγμα φρυδιών σε διάφορα σχήματα τα οποία τα κολλάμε προσωρινά πάνω στα δικά μας , και αφαιρώντας τις τριχούλες που περισσεύουν να αποκτούμε το τέλειο σχήμα ( μεγάλη προσοχή να μην το παρακάνουμε με ένα ακατάλληλο σχήμα).

Πειραματιστείτε και αλλάξετε σχήμα δίχως ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα προκαλέσουν αδύναμη τριχοφυΐα στο μέλλον. Τολμήστε να ξυρίσετε ( με τα ειδικά βουρτσάκια που υπάρχουν στο εμπόριο ) το τελείωμα των φρυδιών σας. Ζωγραφίστε (με ένα σκληρό μολύβι στην κατάλληλη απόχρωση) νέο τόξο ή τελείωμα .Ανεβάστε τα βλέφαρο προς τα πάνω και ολοκληρώνοντας τη συνολική σας εικόνα βάση του μακιγιάζ ,της κόμμωσης και ενδυματολογικής σας επιλογής.

Είμαι σίγουρη ότι θα δημιουργήσετε μοναδικό στυλ!

Μέχρι την επόμενη φορά να θυμάστε να ακτινοβολείτε!

Με αγάπη… Κατερίνα Μητροπούλου
life2day.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ