2013-02-22 18:47:03
Φωτογραφία για Αχαΐα: Στο «πόδι» όλη η Αιγιάλεια για το σχέδιο «Αθηνά» - Απέκλεισαν πάνω από μία ώρα την Εθνική Οδό
Αποφασισμένοι να εντείνουν ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα τους είναι οι κάτοικοι, οι φορείς και οι σπουδαστές του ΤΕΙ Αιγίου, αν η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δεν πάρει πίσω ολοκληρωτικά το σχέδιο «Αθηνά», που όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά «σφαγιάζει» την εκπαίδευση και την περιοχή της Αιγιάλειας γενικότερα.

Σήμερα το πρωί χιλιάδες Αιγιαλείς συμμετείχαν στο δυναμικό και με μαζικότητα συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε αρχικά στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο κέντρο του Αιγίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών, όπου εκεί οι συμμετέχοντες, απέκλεισαν το εθνικό οδικό δίκτυο για περισσότερη από μία ώρα.

Λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο κατευθύνθηκαν στην Εθνική οδό και η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα διεκόπη. Ο Εμπορικός Σύλλογος στο πλαίσιο της σημερινή διαμαρτυρίας απηύθυνε κάλεσμα στους εμπόρους και έτσι κανένα κατάστημα δεν άνοιξε, με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης οι δικηγόροι απείχαν από τα καθήκοντα τους, ενώ με απόφαση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, ο οποίος βρέθηκε αρχικά στην πλατεία, στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι κληρικοί.


Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν και βουλευτές του νομού Αχαΐας, μεταξύ των οποίων Θανάσης Νταβλούρος, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Μαρία Κανελλοπούλου, Νίκος Τσούκαλης και Κώστας Αρβανίτης ενώ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε ο πρώην βουλευτής Κώστας Σπηλιόπουλος.

Μιλώντας στο PatrasTimes από την πλευρά των σπουδαστών, ο Στέφανος Κομνηνός τόνισε πως «δηλώνουμε αντίθετοι στο σχέδιο Αθηνά, να μην εφαρμοστεί σε καμία πόλη. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασίσουμε στη συνέλευσή μας και τις επόμενες κινήσεις που θα κάνουμε».

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, επεσήμανε πως ανέμεναν αυτή τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου «καθώς ξέρουμε την αντίδρασή του στην κυβερνητική αυτή ενέργεια που σφαγιάζει κυριολεκτικά την περιοχή μας. Ήρθαμε να εκδηλώσουμε την αγωνιστική μας διάθεση για να καταλάβουν επάνω ότι εδώ δεν μπορούν να παίζουν και να πειραματίζονται τέτοιες εποχές με τα οικονομικά της περιοχής και των γονιών, των οικογενειών και των παιδιών μας».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης και πολιτευτής Ν.Δ. τόνισε χαρακτηριστικά: «Αφού τα κατάφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος να συγκεντρώσει και να κινητοποιήσει χιλιάδες Αιγιαλείς για πρώτη φορά μετά από δεκάδες χρόνια και να διαμαρτυρόμαστε εδώ για το ΤΕΙ, συγχαρητήρια και σε αυτόν και στους προχειρολόγους τεχνοκράτες του. Να ξέρει ο υπουργός ότι με αυτές τις πρόχειρες προτάσεις του παίρνει στο λαιμό του μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που προσπαθούν σοβαρά. Με τέτοια φτιασιδώματα τεχνοκρατικά νομίζω ότι προσβάλλει και την ουσία του Σαμαρά και της κυβέρνησης. Πρέπει να πειστούν και να μας βεβαιώσουν όλοι οι βουλευτές της Αχαίας πως δε θα ψηφίσουν το σχέδιο Αθηνά. Αν δεν γίνει αυτό τότε είναι πιθανόν να μας δουν να ανεβαίνουμε ακόμα και στα κάγκελα».

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, συμμετείχε στην κινητοποίηση και σε δηλώσεις του επεσήμανε πως «σήμερα διαδηλώνει όλη η Αιγιάλεια. Φωνάζει δυνατά ότι είναι θέμα επιβίωσης για τον τόπο και για την εκπαίδευση. Το ΤΕΙ εδώ μπορεί και να επιβιώνει μόνο του αλλά και να προσφέρει καλή γνώση στους φοιτητές . Το σίγουρο είναι πως πρέπει να ξεφύγουμε από τον ξύλινο πολιτικό λόγο. Να πούμε αλήθεια για πρώτη φορά στους πολίτες. Να μην τους λέμε άλλα και κάνουμε άλλα», ενώ ο Δημήτρης Κόκλας, πολιτευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. δήλωσε: «Ο υπουργός παιδείας θα πρέπει να το πάρει πίσω. Και αν δεν μπορεί να το καταλάβει, θα πρέπει να τον επαναφέρει στην τάξη ο πρωθυπουργός. Δεν μπορεί να βγαίνει ένα σχέδιο να προσβάλει την θεά Αθηνά που ήταν η θεά της Σοφίας και της στρατηγικής».

patrastimes.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ