2013-02-22 18:40:05
Φωτογραφία για ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ Ο ΠΙΣΤΟΡΙΟΥΣ! *ΒΙΝΤΕΟ*
Ο δικαστής έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα προφυλάκισης του Όσκαρ Πιστόριους και όρισε εγγύηση 80.000 ευρώ για τον Νοτιοαφρικανό Παραολυμπιονίκη, μέχρι την έναρξη της δίκης. Στις 4 Ιουνίου θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr" Ο 26χρονος σπρίντερ βρέθηκε (κάλυπτε το κεφάλι του με σακάκι) από νωρίς στο δικαστήριο για την τέταρτη και τελευταία μέρα των ακροάσεων και θα γίνει γνωστό αν αποφυλακιστεί ή όχι. Πάντως, η Αστυνομία Νοτίου Αφρικής διόρισε νέο επικεφαλή ντετέκτιβ στην υπόθεση δολοφονίας, αντικαθιστώντας έναν βετεράνο αστυνομικό (Χίλτον Μποτά) που κατηγορείται για απόπειρα φόνου.

Η επίτροπος της Εθνικής Αστυνομίας, Ρία Πιγέγκα είπε πως ένας ανώτερος αστυνομικός θα συγκεντρώσει μια ομάδα από εξειδικευμένους και έμπειρους αξιωματικούς για να ερευνήσουν τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Η απόφαση είναι να αναλάβει ο Βίνες Μουνό ως υπεύθυνος.


Η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης του Οσκαρ Πιστόριους ξεκίνησε στις 10:00 και όπως είπε ο δικαστής Νέιρ, ο Νότιο Αφρικανός αθλητής έκανε τη κατάθεση του στο δικαστήριο με γραπτή ένορκη βεβαίωση, αντί να μιλήσει άμεσα και αναφέρει μέσα σε αυτή πως η κατάθεση του έχει ερμηνευτεί λανθασμένα.

Αυτό έφερε την αντίδραση του δικηγόρου του θύματος που πρόσαψε στον Πιστόριους πως αποφάσισε να υποβάλει ένορκη βεβαίωση, αντί να απαντήσει σε ερωτήσει δείχνοντς ότι δεν παίρνει στα σοβαρά τη διαδικασία και έτσι δεν... δοκιμάζει την ανάκριση του δικαστηρίου.

Ο νομικός σύμβουλος του θύματος υποστήριξε πως: «ο Πιστόριους είναι προφανώς ένας παρανοϊκός άντρας που κοιμόταν με τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες ανοιχτές. Πως γίνεται να φοβάται την εγκληματικότητα και ακόμη και η μπροστινή πόρτα ήταν ξεκλείδωτη;», αναρωτήθηκε!

Ελεύθερος με εγγύηση

Αντίθετη, πάντως ήταν η άποψη του δικαστή Ντέσμοντ Νέιρ, ο οποίος έκρινε ότι δεν πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση ο 26χρονος αθλητής. Σύμφωνα με τον δικαστή, ο Πιστόριους περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα, τη δική του εκδοχή πάντα, για το πώς ακριβώς συνέβη το μοιραίο, κάτι που δεν έγινε από την κατηγορούσα αρχή. Ελλιπή και με πολλά κενά τα στοιχεία που παρουσίασε, τα οποία και δεν απέδειξαν ότι ο Πιστόριους είχε βίαιες τάσεις ή ότι θα μπορούσε να εγκαταλείψει τη χώρα ή αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία.

Επισήμανε δε ότι δεν καταδικάζει αλλά και ούτε αθωώνει τον κατηγορούμενο, ο οποίος στη δίκη θα πρέπει να δώσει απαντήση σε ερωτήματα που έχουν προκύψει. Όπως γιατί δεν έχει εξακριβωθεί η θέση της Στίνκαμπ μέσα στο σπίτι, γιατί δεν έχει εξακριβωθεί ποιος ήταν μέσα στην τουαλέτα, γιατί δεν έβαλε τις φωνές... Γιατί ο κατηγορούμενος έθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο γνωρίζοντας ότι ο εισβολέας ήταν στο μπάνιο; Τι θα συνέβαινε αν ο εισβολέας τον περίμενε, διαπιστώνοντας ότι είναι ακόμη εκεί; Απορία προκάλεσε επίσης γιατί ο Πιστόριους εκείνη τη νύχτα κοιμόταν από την άλλη πλευρά του κρεβατιού από το συνηθισμένο.

Μεγάλη ικανοποίηση από την οικογένεια, που άκουσε ανακουφισμένη τα λόγια του δικαστή, ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις από την οικογένεια τις εκλιπούσης. Έπειτα από διάλειμμα μερικών λεπτών, ανακοινώθηκε η απόφαση στο δικαστήριο. Η εγγύηση ορίστηκε στο ένα εκατομμύριο ραντ (κατι περισσότερο από 80.000 ευρώ) 100.000 που θα κατατεθούν στο τμήμα, όπου κρατείται ο Πιστόριους, και 900.000 ως εγύηση, ενώ παράλληλα ο κατηγορούμενος δεν έχει δικαίωμα εξόδου από τη χώρα, θα πρέπει να παραδώσει τα διαβητήριά του και να εμφανίζεται στο τμήμα του Μπρούκλιν μεταξύ 7 το πρωί και 1 το μεσημέρι, κάθε μέρα από Δευτέρα ως Παρασκευή.

Επίσης, δεν έχει δικαίωμα επιστροφής στο σπίτι του, θα παραδώσει στην αστυνομία όσα όπλα διαθέτει, ενώ δεν έχει δικαίωμα εισόδου σε κανένα αεροδρόμιο. Θα βρίσκεται υπό την επιτήρηση ενός αστυνομικού από τη μέρα που θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι και την ολοκλήρωση της υπόθεσης. Θα διαθέτει έναν αριθμό τηλεφώνου, ώστε να υπάρχει επαφή οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή νύχτας κριθεί απαραίτητο. Δεν του επιτρέπεται η χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών ή η οποιαδήποτε επαφή με πολίτες.
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ασυγκράτητη η Miranda Kerr
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ασυγκράτητη η Miranda Kerr
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ