2013-02-18 22:08:03
Φωτογραφία για Ισπανία: Πενθήμερη απεργία των εργαζομένων στην Iberia
Πενθήμερη απεργία άρχισαν σήμερα οι εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ισπανίας, Iberia, διαμαρτυρόμενοι για... τις σχεδιαζόμενες περικοπές θέσεων εργασίας και μειώσεις στους μισθούς.

Περισσότερες από 400 πτήσεις από τις 1.000 που ήταν προγραμματισμένες μέχρι την Παρασκευή ακυρώθηκαν, καθώς στην απεργία συμμετέχει το ιπτάμενο προσωπικό και το προσωπικό εδάφους. Όπως ανακοίνωσε η Iberia, έχει τοποθετήσει τους 60.000 από τους 70.000 πελάτες της των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν σε άλλες πτήσεις, ενώ οι υπόλοιποι θα αποζημιωθούν.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η απεργία θα κοστίζει καθημερινά περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ. Τον Μάρτιο θα ακολουθήσουν άλλα δύο απεργιακά κύματα - από πέντε ημέρες το καθένα.

Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στην απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Iberia, International Airlines Group, να προχωρήσει σε περικοπές περίπου 3.800 θέσεων εργασίας - σχεδόν το 20% του δυναμικού της - ύστερα από την συγχώνευσή της με τον εθνικό αερομεταφορέα της Βρετανίας, British Airways, το 2011.

Στα σχέδια της International Airlines Group περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι μειώσεις μισθών και ο περιορισμός της δυνατότητας του δικτύου της Iberia κατά 15%, καθώς η τελευταία έχει καταγράψει απώλειες 850 εκατομμυρίων ευρώ από το 2008 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ