2013-02-18 20:14:03
Φωτογραφία για Νοβότνι: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δραματοποιείται το θέμα της ισοτιμίας του ευρώ
Δεν πρέπει να δραματοποιείται το θέμα των συναλλαγματικών ισοτιμιών του ευρώ, δήλωσε τη Δευτέρα ο Εβαλντ Νοβότνι, μέλος της ΕΚΤ, συμπληρώνοντας ότι... το ευρώ κινείται σε κανονικά επίπεδα και η Ευρωζώνη θα ανακάμψει σύντομα.

"Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου κινείται εντός του εύρους που είχαμε και στο παρελθόν. Δεν είχαμε κάτι το εξαιρετικό. Υπάρχει ανατίμηση του ευρώ έναντι του γεν, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό", δήλωσε ο Νοβότνι σε δημοσιογράφους.

Ο Νοβότνι χαρακτήρισε τελείως περιττή την συζήτηση περί νομισματικού πολέμου, αν το ευρώ μείνει σε αυτά τα επίπεδα, και επανέλαβε ότι η ΕΚΤ, που στοχεύει στην σταθερότητα των τιμών παρά στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, δεν χρειάζεται να παρέμβει.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας της Αυστρίας δήλωσε ότι η ΕΚΤ διατηρεί την εκτίμησή της ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο στο πρώτο τρίμηνο φέτος πριν αρχίσει να ανακάμπτει σταδιακά.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις στους ρυθμούς ανάπτυξης των κρατών-μελών, ενώ δεν αποκλείεται να αναθεωρηθούν προς τα κάτω οι προβλέψεις.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ