2013-02-18 12:27:03
Φωτογραφία για Αυστραλία: Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα των Εργατικών
Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η δημοτικότητα του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας της πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ, έξι μήνες πριν τις εθνικές εκλογές, ενώ εντείνεται η φημολογία για πιθανή ανατροπή της από τον πρώην πρωθυπουργό, Κέβιν Ραντ.

Ο Κέβιν Ραντ, που είχε ανατραπεί από την Τζούλια Γκίλαρντ και προσπάθησε, ανεπιτυχώς, πέρσι να επιστρέψει στην ηγεσία της κυβερνητικής παράταξης, διαψεύδει τώρα τα σενάρια επιστροφής του. «Δεν με ενδιαφέρει η πρωθυπουργία» λέει. Ωστόσο, η τελευταία δημοσκόπηση που δείχνει ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τον προτιμά για πρωθυπουργό, ενισχύει τη φημολογία ότι μπορεί να επιδιώξει την ανατροπή της πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Nielsen Poll που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες του συγκροτήματος Φέρφαξ, δείχνει πως η δύναμη του Εργατικού Κόμματος μειώθηκε πέντε μονάδες και περιορίστηκε στο 30%.

Μετά την καταμέτρηση των δεύτερων προτιμήσεων, σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα που ισχύει στην Αυστραλία, ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός Φιλελευθέρων- Εθνικών, βρίσκεται με δώδεκα μονάδες μπροστά (συγκεντρώνοντας 56% έναντι 44% των Εργατικών).


Παράλληλα, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ αύξησε τη δημοτικότητά του κατά 8 μονάδες και έφτασε στο 42% ως προτιμητέος πρωθυπουργός έναντι 40% της Τζούλιας Γκίλαρντ.

Σε ερώτηση ποιόν προτιμούν Γκίλαρντ ή Ραντ, ο πρώην πρωθυπουργός συγκέντρωσε 61% (αύξηση 6%) έναντι 35% της σημερινής πρωθυπουργού (πτώση 2%).

Η ίδια η κ. Γκίλαρντ απέφυγε να σχολιάσει τη δημοσκόπηση, αλλά κορυφαίοι υπουργοί της εξέφρασαν την ανησυχία τους λέγοντας ότι «χτύπησε καμπανάκι» για την παράταξη. Πρόσθεσαν πάντως, ότι υπάρχει ακόμα χρόνος έως τον Σεπτέμβριο για να ανατραπεί το δυσμενές κλίμα.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ