2013-02-18 12:24:03
Φωτογραφία για Χαράτσι στους Λαρισαίους για το…θέατρο
Αφού βούλιαξε τα οικονομικά του Δήμου Λαρισαίων κατορθώνοντας (για...κατόρθωμα πρόκειται) να τον θέσει υπό επιτροπεία εξ αιτίας των τεραστίων ελλειμμάτων τα οποία δημιουργήθηκαν στα 14 χρόνια της παρουσίας του στον δημοτικό θώκο, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Τζανακούλης βρήκε τώρα νέα πατέντα εις βάρος των δημοτών.

Θα αντλήσει, λέει υπό μορφή χορηγίας από τα ταμεία της ΔΕΥΑΛ, 500.000 ευρώ, κάθε χρόνο και για 4-5 χρόνια, ώστε να αποπερατώσει το ...αρχαίο θέατρο στερώντας με τον τρόπο αυτό από τους δημότες της πόλης την δυνατότητα μιας μείωσης στην τιμή του νερού ύψους 4% που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει!

Πρόκειται βεβαίως για κανονική κοροϊδία με το περιτύλιγμα της φαεινής ιδέας. Κατ΄αρχήν οι δημότες δεν φταίνε σε τίποτα για την ανικανότητά του να ολοκληρώσει όλα αυτά τα χρόνια το αρχαίο θέατρο όταν μάλιστα, για ολόκληρη την περασμένη δεκαετία, στο υπουργείο Πολιτισμού έβρεχε κοινοτικά κονδύλια και εθνικούς πόρους.


Ο ίδιος όμως αποκρύπτει μια μεγάλη αλήθεια. Ότι η ΔΕΥΑΛ έχει την δυνατότητα να ανακουφίσει τον μέσο καταναλωτή της πόλης, ο οποίος μαστίζεται από την οικονομική κρίση, με μια άμεση μείωση της τιμής του νερού τουλάχιστον κατά 40%, αξιοποιώντας το αξιοζήλευτο πουγκί της δημοτικής επιχείρησης που υπολογίζεται στα 30 εκ. ευρώ!

Που βρίσκονται αυτά τα λεφτά; Λιμνάζουν αναξιοποίητα στις τράπεζες όπου τα περιφέρει στα τοπικά καταστήματα αναζητώντας το καλύτερο επιτόκιο... Μέχρι βεβαίως να τα δοθούν πακέτο, ως προίκα με την επιχείρηση, στον όποιο μελλοντικό αγοραστή στα πλαίσια των ιδιωτικοποιήσεων που επιτάσσει το μνημόνιο- σενάριο που δεν θεωρείται απίθανο.

Η ΔΕΥΑΛ ήταν ανέκαθεν για τον Τζανακούλη το ιερό δισκοπότηρο του Δήμου Λαρισαίων γιατί απλούστατα εκεί βγαίνει το χρήμα. Παραμένει «άβατη» στο ευρύ κοινό ώστε να μπορεί να ικανοποιεί ανενόχλητη τα ρουσφετολογικά και χορηγικά νταραβέρια του συστήματος Τζανακούλη. Κερδισμένος βέβαια όποιος συνεργάζεται μαζί του, είτε πρόκειται για δημοτικό σύμβουλο, δημοσιογράφο, συνδικαλιστή, ή απλό υπάλληλο ακόμα και της αριστεράς- περίπτωση ιδιαίτερα χρήσιμη για πολιτικό ξεκάρφωμα. Έχει για όλους. Από διορισμούς τέκνων και λοιπών συγγενών μέσω... παραθύρου, στην ΔΕΥΑΛ ή αλλού, μέχρι ένα απλό ταξιδάκι στις Βρυξέλλες για τους πιο λιγούρηδες.

Για τους φουκαράδες τους δημότες δεν έχει τίποτα οι οποίοι, μπορούν δεν μπορούν, καλούνται κάθε μήνα να καταβάλλουν αγόγγυστα το αντίτιμο για το πανάκριβο νερό που καταναλώνουν. Τώρα όμως θα πρέπει να νοιώθουν υπερήφανοι. Ο Τζανακούλης, κόβοντας την πίτα της παράταξής του, τους κοινολόγησε ότι έλαχε σε αυτούς ο κλήρος για να χρηματοδοτήσουν από το υστέρημα τους το αρχαίο θέατρο της πόλης.

Ας ζήσουν λοιπόν τον μύθο τους...

Εφ. ΚΟΣΜΟΣ (Κ.Τ.)

thessalianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ