2013-02-17 19:30:39
Φωτογραφία για Πάτρα: Τελειώνει η ταλαιπωρία για τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων - Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου
Εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, ο προϋπολογισμός του Δήμου Πατρέων. Μετά την αποχώρηση των παρατάξεων Κατσικόπουλου, Χριστόπουλου, Αϊβαλή και Πατούχα και τη δήλωση αποχής του Ανδρέα Τζουραμάνη, θετικά ψήφισαν τα 18 μέλη της παράταξης της δημοτικής Αρχής, ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Αντ. Χαροκόπος (καθώς από την ψήφιση του Προϋπολογισμού εξαρτάτο άμεσα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων) και οι ανεξάρτητοι Παν. Ξυπολιάς, Γεωργία Χρυσανθακοπούλου και Τασία Παπαντωνοπούλου, σύνολο, δηλαδή, 22 "ναι". Οι τρεις αρνητικές ψήφοι προήλθαν από τον Κώστα Πελετίδη -ήταν ο μόνος από την παράταξή του που είχε απομείνει την ώρα της ψηφοφορίας- και τους ανεξάρτητους Ήρα Κουρή και Απ. Βανταράκη.

Με 22 υπέρ, πέντε κατά και τρεις αποχές εγκρίθηκε, κατά την πρώτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, την Κυριακή, το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης-Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων.


Ειδικότερα, υπέρ του Προγράμματος ψήφισαν τα παριστάμενα μέλη της παράταξης "Τώρα, για την Πάτρα", του δημάρχου Γιάννη Δημαρά, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Τασία Παπαντωνοπούλου και Παν. Ξυπολιάς, ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Αντ. Χαροκόπος (ο οποίος είχε προαναγγείλει και με άρθρο του, την προηγουμένη ότι θα ψηφίσει Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια για την καταβολή του προνοιακού επιδόματος στους δικαιούχους), ο επικεφαλής της παράταξης "Πρωτοβουλία Πάτρας", Ανδρ. Τζουραμάνης (παρέχοντας ψήφο ανοχής, όπως εξήγησε), καθώς και οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης επέλεξε να διευκολύνει την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος, αποχωρώντας την ώρα διεξαγωγής της σχετικής ψηφοφορίας, προκειμένου να πάψει, επιτέλους, η μακρόχρονη ταλαιπωρία των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων. Την ίδια ακριβώς στάση τήρησε και ο επικεφαλής της παράταξης "Ενωμένοι για την Πάτρα", Δημ. Αϊβαλής.

Αρνητικές ήταν οι ψήφοι των δύο παρόντων μελών της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" του Κώστα Πελετίδη, του επικεφαλής της "Ανυπότακτης Πολιτείας", Χρ. Πατούχα, καθώς και των ανεξάρτητων Ήρας Κουρή και Στ. Μαλλιώρη. Τέλος, αποχή ψήφισαν οι σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σπ. Πολίτης και Τασία Μανωλοπούλου, καθώς και ο ανεξάρτητος Απ. Βανταράκης.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέος κοινωνικός Συνασπισμός
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέος κοινωνικός Συνασπισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ