2013-02-17 19:28:08
Φωτογραφία για ΣΗΜΑΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ... ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0
Η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα του Ολυμπιακού ήταν αρκετά καλή, αφού επικράτησε 0-2 της Ξάνθης στα Πηγάδια, παίζοντας παράλληλά -κατά διαστήματα- καλό ποδόσφαιρο, με τους Μασάντο και Τζιμπούρ να είναι οι σκόρερ.

Το σκορ με το οποίο επικράτησαν οι ερυθρόλευκοι της Ξάνθης στα Πηγάδια αλλά και συνολικά η εμφάνισή τους (18 τελικές), δείχνει ξεκάθαρα ότι στην Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όταν είναι σοβαρός παρά τα όποια προβλήματα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας παρουσίασε στην Ευρώπη κόντρα στη Λεβάντε πριν λίγες μέρες. Ο "τρομοκράτης" πέτυχε το 17ο τέρμα του σε 18 (!) παιχνίδια (68΄), ενώ το σκοε άνοιξε ο Μασάντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ (29΄).

Καλή εμφάνιση για την ομάδα του Μίτσελ, ο οποίος έδωσε ευκαιρία στον Λυκογιάννη αλλά και τον Παπάζογλου οι οποίοι τα πήγαν αρκετά καλά. Εκ των διακριθέντων ήταν και ο Βλαχοδήμος που είχε τρεις ευκαιρίες για να πετύχει γκολ κόντρα στην πρώην του ομάδα αλλά σε όλες βρήκε απέναντί του τον Λοντίγκιν.


Ο γκολκίπερ της Ξάνθης έπιασε τρία τετ-α-τετ και σταμάτησε αρκετές φορές τους ερυθρόλευκους ωστόσο φέρει ευθύνη στις φάσεις των γκολ που δέχτηκε η ομάδα του και από ότι έδειξαν οι αντιδράσεις του και ο ίδιος καταλόγισε ευθύνη στον εαυτό του.

Ο Ολυμπιακός από την αρχή του αγώνα μπήκε δυνατά και δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Ξάνθη, πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να την κυκλοφορήσει ώστε να φτάσει στην εστία του Λοντίγκιν. Μετά από εντολή του Μίτσελ, ο Παπάζογλου ο οποίος αγωνιζόταν σε θέση δεξιού μπακ, ανέβαινε αρκετά για να βοηθήσει τον Βλαχοδήμο την ώρα που στο αριστερό άκρο της άμυνας, έπαιζε ο Λυκογιάννης έχοντας μπροστά του τον Αμπντούν. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στον Ολυμπιακό ο οποίος όμως στο πρώτο 15λεπτο δεν τον εκμεταλεύτηκε αφού είχε μόνο ένα καλό σουτ του Φέισα το οποίο και έδιωξε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης και στην συνέχεια της φάσης ο Τζιμπούρ δεν μπόρεσε να απειλήσει Οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν κυρίως από την δεξιά τους πτέρυγα όπου ο Βλαχοδήμος ήταν ιδιαίτερα κινητικός αλλά έβρισκαν συνεχώς έναν... όμιλο παικτών, έξω από την περιοχή της Ξάνθης να τους περιμένει. Το γκολ τελικά για τους παίκτες του Μίτσελ ήρθε από στημένη φάση με τον Μασάντο να εκτελεί απευθείας φάουλ στο 29΄και να στέλνει την μπάλα στην κλειστή γωνία του Λοντίγκιν που έκανε κακή εκτίμηση… Αμπντούν και Βλαχοδήμος άλλαζαν πλευρές, ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε γρήγορα την μπάλα και προσπαθούσε να πετύχει ακόμα ένα ακόμα τέρμα αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός μπήκε λίγο πιο χαλαρός και έδωσε λίγο περισσότερο χώρο στην Ξάνθη, με τον Ουζουνίδη να ρίχνει στο ματς και τον Μαρσελίνιο ο οποίος πήγε σε ρόλο επιτελικού μέσου να παίξει αρχικά και μετά στο δεξί άκρο ώστε να δημιουργήσει ρήγματα αλλά δεν το κατάφερε.... Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλοί αμυντικά ενώ όταν έβρισκαν έστω και λίγο χώρο γίνονταν επικίνδυνοι.

Στο 61΄ο Λυκογιάννης από αριστερά έπαιξε πολύ ωραία το ένα-δύο με τον Αμπντούν και τροφοδότησε τον Βλαχοδήμο που έβαλε την προβολή αλλά ο Λοντίγκιν έκανε εντυπωσιακή επέμβαση. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Βλαχοδήμος δεν μπόρεσε εκ νέου να νικήσει τον γκολκίπερ της Ξάνθης σε τετ-α-τετ αλλά στο 68΄ήρθε το 2-0… Ο Λοντίγκιν απομάκρυνε ασταθώς την μπάλα σε σουτ του Μανιάτη και ο Τζιμπούρ ήταν εκεί... Εκμεταλλεύτηκε το λάθος και από κοντά σκόραρε, πετυχαίνοντας το 17ο γκολ του σε 18 παιχνίδια!

Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, όπως και η ψυχολογία των παικτών της Ξάνθης εκτός του Λοντίγκιν που αν και είχε ευθύνη και στα δύο γκολ που δέχθηκε, σταμάτησε πολλές φορές τους παίκτες του Ολυμπιακού όπως στην φάση του 85΄που ο Μήτρογλου βρέθηκε σε θέση βολής αλλά και στις καθυστερήσεις που είπε «ΟΧΙ» στον Γκρέκο.

Ξάνθη: Λοντίγκιν, Γούτας, Παίτο (46΄Μπαξεβανίδης), Βάλλας, Μάνταλος, Σμιθ (71΄Ράνος), Μαρίν, Ονουάτσι, Ντάνι (57΄Μαρσελίνιο), Φλίσκας, Μπέρτος

Ολυμπιακό: Μέγιερι, Λυκογιάννης, Παπάζογλου, Σιόβας, Κοντρέρας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (62΄Γκρέκο), Αμπντούν, Βλαχοδήμος (79΄Ιμπαγάσα), Τζεμπούρ (83΄Μήτρογλου)
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ