2013-02-11 08:19:06
Φωτογραφία για Ηλεία: Αναδάσωση μαμούθ στην Περιφέρεια της Ολυμπίας
Ένα πρόγραμμα ? μαμούθ αναδάσωσης σε δύο περιοχές του δήμου Αρχ. Ολυμπίας έχει αρχίσει να εφαρμόζει εδώ και λίγες ημέρες το Δασαρχείο Πύργου.

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής» είναι συνολικού ύψους 5,6 εκ. ευρώ. Από αυτά τα 4 εκ. θα διατεθούν για την αναδάσωση του πανέμορφου ελατοδάσους της Λαμπείας και το 1,6 εκ. για την αναδάσωση περιοχών στο Μάγειρα, το Κλαδέο κ.λ.π. οι οποίες είχαν καεί δύο φορές στο παρελθόν και η φυσική αναγέννηση ήταν πλέον αδύνατη.

Ο δασάρχης Πύργου κ. Λάττας που ρωτήθηκε σχετικά είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Το Δασαρχείο είχε διαπιστώσει ορισμένα προβλήματα στο ελατοδάσος της Λαμπείας όπως και αυτά στα χωριά μεταξύ Ολυμπίας και Λάλα. Έτσι πριν από μερικά χρόνια εκπόνησε μελέτες τις οποίες υποβάλαμε και καταφέραμε να χρηματοδοτηθούν.

Τα έργα κατόπιν δημοπρασίας ανατέθηκαν σε εργολάβους και εκτελούνται με αυστηρή επιστασία. Πέραν της αναδάσωσης προβλέπονται και άλλες εργασίες σωστής διαχείρισης του δασικού πλούτου όπως και περιφράξεις εκεί όπου υπάρχει κίνδυνος βόσκησης. Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014».


Για το αλσύλλιο της Σπιάντζας

Ο δασάρχης Πύργου δεν στάθηκε όμως στο πρόγραμμα αυτό αλλά προχώρησε και στις διαθέσεις που έχει για το αλσύλλιο της Σπιάντζας.

«Θέλουμε και τη βοήθεια του δήμου Πύργου για να βελτιώσουμε την εικόνα στο αλσύλλιο της Σπιάντζας το οποίο είναι μοναδικό για τον Πύργο. Δυστυχώς το Δασαρχείο από μόνο του δεν μπορεί να κάνει όλα όσα απαιτούνται.

Ωστόσο είναι αναγκαίο να εμπλουτιστεί και να προστατευτεί το αλσύλλιο», τόνισε ο κ. Λάττας ο οποίος είπε ακόμα ότι την επόμενη Κυριακή έχει προγραμματιστεί αναδάσωση σε συνεργασία με τους προσκόπους.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O καιρός σήμερα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O καιρός σήμερα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ