2013-02-10 12:40:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Απολύθηκαν 10 μόνιμοι υπάλληλοι στο ΙΚΑ με...e-mail - 500 απολύσεις σε όλη την Ελλάδα
Σε απολύσεις 450 εργαζομένων, με e-mail προχώρησε χθες η διοίκηση του ΙΚΑ, υλοποιώντας απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου, που έκρινε το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και την τοποθέτησή τους από την Αγροτική Τράπεζα στο ίδρυμα ως αντισυνταγματική. Ανάμεσά τους έλαβαν... μήνυμα και 10 Πατρινοί υπάλληλοι.

Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ αντιδρούν στις απολύσεις

Στο διοικητικό Εφετείο Αθηνών είχαν προσφύγει περίπου 700 εργαζόμενοι, οι οποίοι προορίζονταν για πρόσληψη στο ΙΚΑ μέσω παράνομου όσον αφορά την ίση μεταχείριση διαγωνιζομένων στη μοριοδότηση της εμπειρίας, πολιτικά "στημένου" φωτογραφικού διαγωνισμού της 8Κ ΑΣΕΠ με το νόμο Παυλόπουλου, άνιση και αντισυνταγματική ως προς την ισότητα των διαγωνιζομένων μοριοδότηση από τα σκανδαλώδη προγράμματα (stage).

Επίσης, είναι γνωστό ότι οι διοριστέοι της 8Κ έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα της αξιοπρέπειας και της ηθικής, επειδή από τη μια με κατώτερα προσόντα κατάφεραν να βολευτούν ως stage στο ΙΚΑ, από την άλλη με φωτογραφική και αντισυνταγματικής ως προς την ισότητα των διαγωνιζομένων προκήρυξη κατάφεραν να είναι διοριστέοι στο ΙΚΑ και τώρα που τους αγγίζει ο νόμος για την αναλογία 5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη, πάλι θέλουν με χειραγωγημένη και σαθρή ως προς τα ερείσματά της δικαστική απόφαση, με διαστρεβλωμένη πληροφόρηση του κοινού εις βάρος των ήδη διορισμένων στο ΙΚΑ, προσπαθούν να απαγκιστρωθούν από την αναλογία 1-5 και να διώξουν άρον άρον τους 500 μόνιμους υπαλλήλους του ΙΚΑ, ελπίζοντας πως θα διοριστούν οι ίδιοι στις θέσεις , κάτι βέβαια που νομικά και συνταγματικά δεν μπορεί να συμβεί, αν και αυτοί το προσπαθούν.

Αναλυτικά, οι δύο διαγωνισμοί είχαν διεξαχθεί παράλληλα το 2008, με τη μόνη διαφορά ότι ο διαγωνισμός 9Κ αφορούσε 900 άτομα τα οποία θα προσλαμβάνονταν μέσω ΑΣΕΠ με αντικειμενικά κριτήρια στην Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ)
. Εξαιτίας όμως των εξελίξεων που αφορούσαν το μέλλον της τράπεζας (ιδιωτικοποίηση) και λόγω των αυξημένων αναγκών του ΙΚΑ, οι 450 που περίσσευαν από την τράπεζα, με τροπολογία η οποία το 2011 υπερψηφίστηκε στη Βουλή από 233 βουλευτές, κατευθύνθηκαν στο ίδρυμα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος, δήλωσε στην «Ελευθεροτυπία» ότι «οι ανάγκες σε προσωπικό του ιδρύματος είναι τόσο μεγάλες, που χρειάζονται όλοι οι επιτυχόντες και στους δύο διαγωνισμούς». Και ως προς αυτό επικαλέστηκε τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας.

Το επίσημο έγγραφο της απόλυσης που εστάλη με e-mail στους 450 εργαζομένους. Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι στον «αέρα» και αντιμέτωποι με την ανασφάλεια εξακολουθούν να βρίσκονται οι επιτυχόντες των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 8Κ/2008 και 9Κ/2008, παρά το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στις 20 Δεκεμβρίου, ο κ. Βρούτσης αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε είχε εκφράσει απερίφραστα τη δέσμευση της κυβέρνησης για άμεση, οριστική και νομικά στέρεη λύση. Είχε μάλιστα διευκρινίσει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα τόσο στο διορισμό των επιτυχόντων της 8Κ/2008, καθώς και στη διατήρηση των θέσεων των επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να τηρήσουν τα υποσχεθέντα και να δώσουν άμεσα οριστική λύση, που να αποκαθιστά τους επιτυχόντες των δύο διαγωνισμών ΑΣΕΠ.

Συνεπώς, ¨απαιτούμε, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Οικονομικών, να υλοποιήσουν άμεσα, τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι των εργαζομένων στο ΙΚΑ και να λύσουν το πρόβλημα ΤΩΡΑ ! Μας είχαν διαβεβαιώσει ότι θα επιλυθεί το θέμα μας με τη διασφάλιση των διορισμών μας και ΤΩΡΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ e-mail ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΑΣ!!!!!

Οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που ενδεχομένως επιβραδύνουν την άμεση επίλυση του ζητήματος, όπως μας υποσχέθηκαν πριν δύο μήνες, μπορούν να ξεπεραστούν, μόνο με ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας, από μεριάς των εμπλεκομένων Υπουργών, αλλά και του Διοικητή του ΙΚΑ για την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου που θα διασφαλίζει τους μόνιμους διορισμούς μας!¨
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ