2013-02-10 12:35:51
Φωτογραφία για Προβλήματα με την Ιθαγένεια
Νέα προβλήματα στις σχέσεις της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Αθανασίου, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που χαρακτήρισε αντισυνταγματικό το νόμο για την παροχή ιθαγένειας. Ο κ. Αθανασίου ήταν εκείνος που πριν από λίγους μήνες και πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είχε δημιουργήσει πρόβλημα, με δηλώσεις του, υποστηρίζοντας θέσεις εφαπτόμενες εκείνων της Χρυσής Αυγής. Ανάλογες δηλώσεις έκανε και τώρα ο κ. Αθανασίου, για τον οποίο στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι επηρέασε και τη δικαστική απόφαση και είναι γνωστός για τις ακραία συντηρητικές απόψεις του.

Οι νέες δηλώσεις του κ. Αθανασίου πυροδότησαν την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αντέδρασε με δήλωση της εκπροσώπου Τύπου Φώφης Γεννηματά, η οποία υπενθυμισε στον κ. Αθανασίου ότι ως μέλος της τρικομματικής κυβέρνησης «δεν υλοποιεί το πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά το πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας». Του υπενθυμίζει επίσης ότι οι τρεις αρχηγοί, στην τελευταία σύσκεψη, συμφώνησαν το θέμα να αντιμετωπιστεί προσεκτικά και οι όποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες να έχουν συμφωνηθεί και από τα τρία κόμματα.


Στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά αναφέρει:

«Στην τελευταία σύσκεψη των τριών αρχηγών συμφωνήθηκε να υπάρξει προσεκτική προετοιμασία των νομοθετικών παρεμβάσεων πού θα κριθούν απολύτως αναγκαίες από τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Δημόσιες δηλώσεις πριν ολοκληρωθεί η επεξεργασία αυτή δεν βοηθούν.

Επίσης, όπως τόνισε ο Πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ, η απόφαση του ΣτΕ μελετάται με προσοχή. Είναι όμως προφανές ότι το πρακτικό αποτέλεσμα στο οποίο οδηγεί η απόφαση είναι κάτι πολύ μικρότερο από την εντύπωση που είχε δημιουργηθεί επικοινωνιακά πριν τη δημοσίευση και καθαρογράφησή της και σίγουρα δεν χρειάζεται να θίγει και δεν θα θίγει τη λογική και το σύστημα κριτηρίων της ισχύουσας νομοθεσίας.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Αθανασίου ότι δεν υλοποιεί το πρόγραμμα της Ν.Δ. αλλά το πρόγραμμα της Κυβέρνησης συνεργασίας». I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ