2013-02-08 17:38:04
Φωτογραφία για Λ. Κατσέλη: Το πιο έντιμο για όσους κρατούν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ θα ήταν να ενταχθούν στη ΝΔ!
Γράφει ο Αιας

Εφόσον συνεχιστεί η πολιτική του συμβιβασμού με τις απαιτήσεις των δανειστών, όσο παραμένει νεκρή η Οικονομία και η ανεργία εξακολουθεί να φουντώνει, το Φθινόπωρο η κοινωνική έκρηξη θα λάβει τρομακτικές διαστάσεις και η κυβέρνηση θα καταρρεύσει, εκτιμά, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, η Λούκα Κατσέλη, ενώ κρούει για μια ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου: «Η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει μετατρέψει το πρόβλημα του δημόσιου εξωτερικού χρέους σε μια βραδυφλεγή βόμβα, την οποία συνθέτουν η συνεχιζόμενη διόγκωση της υπερχρέωσης των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που αδυνατούν, πλέον, να πληρώσουν οφειλές. Ο πρωθυπουργός και οι κ. Βενιζέλος, Κουβέλης και Στουρνάρας, πρέπει να αντιληφθούν ότι με τις επιλογές τους η κρίση όχι μόνο δεν έχει ξεπεραστεί αλλά είναι μπροστά μας».

Είναι ζήτημα Δημοκρατίας η ανατροπή αυτής της πολιτικής τονίζει η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, έτσι ώστε «να συγκρατηθεί η αγοραστική δύναμη, να κινηθεί η Οικονομία και σταδιακά να επανέλθει η ομαλότητα».


Μετά τις εκλογές, υπογραμμίζει η Λ. Κατσέλη, η χώρα έχασε μια μοναδική ευκαιρία. Η συγκυβέρνηση, αντί να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης προτίμησε να πέσει στην αγκαλιά της κ. Μέρκελ, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς. Ασπάσθηκε πλήρως τη λογική μιας αδιέξοδης πολιτικής βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, εσωτερικής υποτίμησης και αναδιανομής εισοδημάτων και πλούτου»

Λύση υπάρχει ακόμη και τώρα!

Η Λούκα Κατσέλη, παραπέμπει στην πρότασή της για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, που θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του χρέους, την παραγωγική ανασύνταξη της χώρας και την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. Προυπόθεση, ωστόσο, αποτελεί μια τολμηρή μεταρρύθμιση, ιδαίτερα στη φορολογία και την επιχειρηματικότητα.

Η Λ. Κατσέλη, αναφέρει ότι, «με βάση το υπάρχον πολιτικό σκηνικό τη λύση θα μπορούσε να δώσει μια ευρεία προοδευτική συμπαράταξη κομμάτων και πρωτοβουλιών, αποτελούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Οικολόγους Πράσινους, την Κοινωνική Συμφωνία και ανεξάρτητα πολιτικά δίκτυα, κινήσεις και προσωπικότητες, στη βάση μιας ελάχιστης πολιτικής συμφωνίας».

Στο προοπτική αυτή η Λ. Κατσέλη, συζητάει με τον Α. Τσίπρα και κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως τον Γ. Δραγασάκη και τον Γ. Μηλιό, ενώ για το ΠΑΣΟΚ σημειώνει, πως είναι πλέον ένα αδειανό πουκάμισο και το πιο έντιμο για όσους κρατούν τη σφραγίδα του θα ήταν να ενταχθούν στη ΝΔ!... Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ