2013-02-08 17:34:05
Φωτογραφία για Φ. Αλεξόπουλος: «Για το Βοήθεια στο Σπίτι, να εξασφαλιστεί η συνέχεια του προγράμματος με νομοθετική ρύθμιση τώρα»
από το Γραφείο Τύπου

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ες

Οι εργαζόμενοι στην κοινωνική φροντίδα ευπαθών ομάδων, καθώς και οι Πολίτες που ασχολούνται με τα κοινά και την κοινωνική πολιτική των Δήμων όλης της χώρας  αγωνιούν για το μέλλον των δομών, Βοήθεια στο Σπίτι .

Η Νομοθετική ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων, με αναδρομική ισχύ την αρχή του χρόνου έως το τέλος του ΕΣΠΑ 2007-2013 και η συνέχιση για την χρηματοδότηση των δομών θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα .

Η διεκδίκηση μας είναι η άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα ξεκαθαρίζει από ποιους πόρους θα καλυφθεί αυτή η δαπάνη, καθώς και ποιο ακριβώς θα είναι το ύψος της επιχορήγησης για τους Δήμους….

Αγαπητοί Συνάδελφοι /ες

Το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των επιχορηγήσεων για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα πρέπει να είναι αναλυτικό και ξεκάθαρο ώστε και οι Δήμοι να μπορούν να πραγματοποιήσουν την σωστή και ορθή διαχείρισης της δράσης τους..


Σε σχέση με την επικείμενη πρόσκληση για την επαναχρηματοδότηση των δομών, η απαίτηση μας είναι ένα χρονοδιάγραμμα δημοσίευσης, ολοκλήρωσης και υπογραφής των συμβάσεων με τους αναδόχους καθώς και η περίοδος χρηματοδότησης της νέας πρόσκλησης να είναι μέχρι το τέλος του ΕΣΠΑ 2007-2013 και όχι πάλι για ένα χρόνο. «

Το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος θα συμμετέχει στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 13 και 14 Φεβρουαρίου με δυναμική παρουσία των Μελών του στην πορεία στις 13 του μήνα και ώρα 10:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ως ένδειξη συμπαράστασης. Ακόμα, θα καταθέσουμε υπόμνημα προς όλους τους Δήμους της Ελλάδας και τα υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας, Οικονομίας για την απρόσκοπτη συνέχιση του Βοήθεια στο Σπίτι, του «Κατ’ οίκον φροντίδα συνταξιούχων» ..
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άει ...κουρέψου!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Άει ...κουρέψου!"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ