2013-02-08 10:02:02
Φωτογραφία για Η Αθήνα ξεπουλάει τα φιλέτα του εξωτερικού
Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βελιγράδι… Σύμφωνα με το άρθρο του Βιτόριο Ντα Ρολντ στο ενημερωτικό σάιτ για ιταλούς επιχειρηματίες, η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί τα ακίνητα που διαθέτει σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες Η Αθήνα αυτή τη φορά σοβαρεύτηκε και έβγαλε στο σφυρί έξι πολύτιμα ακίνητα που διατηρούσε στο εξωτερικό για να συμβάλει στην αποπληρωμή των χρεών της. Για το πιο ακριβό από τα έξι, μια βικτωριανή κατοικία στο Λονδίνο, η Ελλάδα έθεσε ως τιμή εκκίνησης τα 22 εκατομμύρια στερλίνες (35 εκατομμύρια δολάρια).

Η κατοικία του έλληνα προξένου στο Χόλαντ Παρκ του Λονδίνου θα πουληθεί μαζί με τα ακίνητα σε πόλεις όπως οι Βρυξέλλες και το Βελιγράδι. Πρόκειται για τις πρώτες πωλήσεις με πλήρεις τίτλους ιδιοκτησίας στο εξωτερικό από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2008. Η δημοπράτηση των ακινήτων θα κλείσει στις 19 Μαρτίου.

Η Ελλάδα, που υπολογίζει να εισπράξει 11,1 δισεκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις της περιουσίας της μέχρι το 2016 από τις ιδιωτικοποιήσεις για να ικανοποιήσεις τις απαιτήσεις που προκύπτουν από το δεύτερο πακέτο της διεθνούς βοήθειας, μέχρι στιγμής έχει μαζέψει "μόνο" 1,8 δισεκατομμύρια, προκαλώντας τη στυγνή κριτική των εκπροσώπων της τρόικας ότι δεν κινείται αρκετά γρήγορα.


Η πώληση των ακριβών ακινήτων αντιπροσωπεύει περίπου το 75% των προβλεπόμενων εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικής περιουσίας, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των οικονομικών της Ελλάδας, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας τον περασμένο μήνα..

Το δημοσίευμα του ιταλικού σάιτ.

Άλλες ιδιοκτησίες που έχει θέσει προς πώληση η ειδική υπηρεσία για τις ιδιωτικοποιήσεις περιλαμβάνουν ένα κομμάτι γης 8 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στη Λευκωσία της Κύπρου, για 5 εκατομμύρια ευρώ, ένα κτήριο γραφείων οκτώ ορόφων στις Βρυξέλλες για ελάχιστη τιμή προσφοράς 3,3 εκατομμύρια ευρώ, ένα τετραώροφο στο Βελιγράδι για τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ.

Οι πωλήσεις είχαν καθυστερήσει για μήνες ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους, για τον επαναπροσδιορισμό του δημοσίου χρέους τον περασμένο χρόνο και τις δύο γενικές εκλογές που έθεσαν το ερώτημα της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Το κτίριο στο Λονδίνο είναι μια παλιά βικτωριανή κατασκευή 115 ετών, 947 τετραγωνικών μέτρων. Το Χόλαντ Παρκ βρίσκεται στην περιοχή του Κένσινγκτον και του Τσέλσι, μιας από τις πιο επιφανείς περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανάμεσα στους κατοίκους της είναι ο ιδρυτής του ομίλου Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον που θα μπορούσε να διεκδικήσει τα ακίνητα.

Η κτηματομεσιτική εταιρεία Marsh and Parson, πρόσφατα πούλησε παρόμοιο ακίνητο στην περιοχή για περίπου 20 εκατομμύρια στερλίνες, σύμφωνα με τον Κιθ Γκόρνι, στέλεχος της επιχείρησης.

"Έχουμε διάφορους ενδιαφερόμενους για ιδιοκτησίες τέτοιου είδους", είπε ο Γκόρνι: "Προέρχονται κυρίως από τη Μέση και την Άπω Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη". Σίγουρα, δεν θα έλειπαν οι αγοραστές e-go.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ