2013-02-07 13:07:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο πρώην Αντινομάρχης Χρήστος Φραγκίδης - Θρήνος στην πόλη
Θλίψη στην Πάτρα προκαλεί η είδηση του θανάτου του Χρήστου Φραγκίδη, πρώην αντινομάρχη Αχαΐας και επί σειρά ετών Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας", ο οποίος "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 63χρονών χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Γεννημένος στον Αμίαντο της Κύπρου το 1950, ήρθε στην Ελλάδα το 1969 για να σπουδάσει ιατρική. "Ήρθα για σπουδές και ξέμεινα... Μας πέτυχε εδώ ο πόλεμος και εμείς οι Βαρουσιώτες δεν γυρίσαμε πίσω...", έλεγε. "Έμεινα στην Πάτρα γιατί μου θυμίζει την Αμμόχωστο...", ήταν μια από τις αγαπημένες του φράσεις.

Ο Χρήστος Φραγκίδης κατείχε υψηλού βαθμού επιστημονική κατάρτιση (αριστούχος της Ιατρικής), καθώς και μεγάλου εύρους και βάθους γνώση πέρα από την Ιατρική. Ήταν αριστούχος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ιατρός ειδικός Παθολόγος, Αναπληρωτής Δ/ντης Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν.Π. «Ο Αγ. Ανδρέας» όπου υπηρέτησε τα τελευταία 31 χρόνια.


Ήταν από τους σοβαρότατα πληγέντες από την εισβολή στην Κύπρο στην διάρκεια της οποίας έχασε τον πατέρα του και την περιουσία του. Ήταν μάλιστα από τους πρώτους που πήγε εθελοντής στην Κύπρο, όμως τότε δεν επετράπη η απόβαση στο νησί.

Δημοσίευσε 81 εργασίες σε ελληνικά περιοδικά και 27 σε ξενόγλωσσα. Συμμετείχε σε 252 ελληνικά συνέδρια με 270 ανακοινώσεις και σε 53 Διεθνής Συνέδρια με 83 ανακοινώσεις. Είχε γράψει τα βιβλία: α) Τα πρακτικά του εν Πάτραις Β' Παν/κου Ιατρικού Συνεδρίου β) Ο Βίος και η Πολιτεία του πολυπράγμονος και αλλοτριοπράγμονος Πατρινού Ιατρού Χρήστου Κορίλου και γ) Μεσαιωνική Ιατρική στην Κύπρο. Αντινομάρχης στη Δ/νση Υγείας - Πρόνοιας.

Ο Χρήστος Φραγκίδης άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί σε Ιδιωτική Κλινική της Πάτρας όπου νοσηλεύοταν, καθώς τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε μάλιστα μεταβεί στην Αμερική για μεταμόσχευση ήπατος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ