2013-02-07 12:57:03
Φωτογραφία για Πολεμικά παιχνίδια Βόρειας Κορέας: Χτύπημα στην «καρδιά» των Η.Π.Α;
Η Βόρεια Κορέα με πρόσφατη ανακοίνωση της εκφράζει την πρόθεση λήψης μέτρων που «θα είναι ισχυρότερα από μία πυρηνική δοκιμή» ως ένα μέσο ανταπόδοσης και αντιποίνων κατά των πρόσφατων κυρώσεων κατά της χώρας από τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του reuters.com που σας παρουσιάζουμε στο pentapostagma.gr η Βόρεια Κορέα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη επακριβώς τα μέτρα που θα λάβει και τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί. Tα κυρίαρχα μέσα ενήμερωσης των Η.Π.Α θεωρούν ότι η Κορέα δεν έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει άμεση επίθεση κατά των αμερικάνων, παρόλο που είναι κοινά αποδεκτό ότι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία μπορεί να αποτελέσουν άμεσους και υλοποιήσιμους στόχους...

Οι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας προσπαθούν επισταμένα να προσδιορίσουν ποιά θα είναι η επόμενη κίνηση των βορειοκορεατών. «Αυτό που θα είναι ισχυρότερο από μία πυρηνική δοκιμή» εικάζεται ότι μπορεί να είναι μία παράλληλη πραγματοποίηση δύο ή περισσότερων πυρηνικών δοκιμών.


Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Lee Myung-Bak θεωρεί ότι η Νότια Κορέα μπορεί να θέσει σε δοκιμή πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές κατά την διάρκεια της αναμενόμενης δοκιμής που θα πραγματοποιηθεί στις επόμενες εβδομάδες ή ακόμη και ημέρες.

"Η Βόρεια Κορέα πιθανά θα πραγματοποιήσει πολλαπλές πυρηνικές δοκιμές σε δύο ή περισσότερα μέρη ταυτόχρονα ώστε να μεγιστοποιήσει τα επιστημονικά οφέλη μέσω ενός γεγονότος που θα καταδικαστεί παγκόσμια» τόνισε ο Myung-Bank..

H ακριβής ημερομηνία της νέας δοκιμής δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη, αν και η 10η Φεβρουαρίου ή η 16η Φεβρουαρίου (ημέρα γενεθλίων του Kim Jong-Il) αποτελούν κομβικές ημερομηνίες.

Πρόκειται, όμως, για μία πολλαπλή πυρηνική δοκιμή ή για μία επίδειξη ισχύος και προθέσεων σοβαρότατων αντιποίνων με πραγματικά παγκόσμιο αντίκτυπο; Η Βόρεια Κορέα έχει ανεβάσει στο Υoutube βίντεο το οποίο απεικονίζει μία αμερικάνικη πόλη να τυλίγεται στις φλογές: πολλοί εικάζουν ότι παραπέμπει στην καταστροφή της πόλης της Νέας Υόρκης..

Δείτε το βίντεο:

pentapostagma.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ