2013-02-06 12:06:07
Φωτογραφία για Πίσω και από την ληστεία στα ΕΛΤΑ Βάρδας οι Πυρήνες; - Είχαν επιτεθεί και στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μεταφέρθηκαν χθες το απόγευμα οι τέσσερις συλληφθέντες στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης προκειμένου να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή για τη διπλή ληστεία στον Βελβενδό.

Στην Αθήνα ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η έρευνα στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου και στην Αντιτρομοκρατική και στα εργαστήρια έχει σημάνει συναγερμός για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αξιοποίηση του υλικού που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε στο κρησφύγετο.

Προτεραιότητα παραμένει η «ανάγνωση» του USB. Ακολουθεί η λεπτομερής έρευνα και των άλλων ευρημάτων, όπως οι δύο νάιλον σακούλες γνωστού πολυκαταστήματος παιχνιδιών, παρόμοιες με αυτές που είχε χρησιμοποιήσει ο βομβιστής για να τοποθετήσει τη βόμβα στο εμπορικό κέντρο Mall.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών, όμως, έχει μπει και μια σειρά ληστειών καθώς και μια περίεργη καταδίωξη που είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκράτι.


Ως προς την ληστεία στον Βελβενδό, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων (τρεις άνδρες και μία γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες) οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό. Με βάση την εμπειρία του παρελθόντος, εκτιμάται ότι οι ληστές ακολούθησαν το συνηθισμένο μοτίβο δράσης των Πυρήνων της Φωτιάς: πριν από τρομοκρατική επίθεση κάνουν ένοπλες ληστείες με στόχο να εξασφαλιστούν χρήματα για οπλισμό και κρησφύγετα.

Πέρα από την οργανωμένη ληστεία σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας, στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, με λεία 110.000 ευρώ, οι αξιωματούχοι της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν και μία ακόμα περίεργη ληστρική επίθεση που έγινε στις 3 του περασμένου Δεκεμβρίου σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην περιοχή της Βάρδας Ηλείας. Βασικός επιχειρησιακός κορμός σε αυτή τη ληστεία ήταν πέντε ένοπλοι. Φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ήταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες. Από το υποκατάστημα απέσπασαν 150.000 ευρώ και κατά τη διάρκεια της ληστείας η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Εντύπωση από τότε είχε προκαλέσει η βίαιη αντίδραση των δραστών απέναντι στους αστυνομικούς. «Γάζωσαν», χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, το αστυνομικό τμήμα και πυροβόλησαν τα λάστιχα του περιπολικού. Στη θέα ενός αστυνομικού, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισαν να βρίζουν χυδαία και να απειλούν. Οι δράστες διέφυγαν με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο εγκατέλειψαν στην περιοχή της Μανωλάδας, αφού προηγουμένως το πυρπόλησαν. Και αυτή η ληστεία εξετάζεται καρέ καρέ από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη σύγκριση στοιχείων.

Πηγή: tanea
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ