2013-02-06 08:45:03
Φωτογραφία για Κομοτηνή: Δωρεάν ποδήλατα σε τερματικούς σταθμούς του δήμου!
Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται πλέον η λειτουργία των τερματικών σταθμών διάθεσης ποδηλάτων στην πόλη της Κομοτηνής.

Το πρωτοποριακό σύστημα που εγκαινιάζει ο δήμος Κομοτηνής, ενώ πρόκειται να υλοποιηθεί και σε άλλους δήμους της Περιφέρειας ΑΜΘ που ήδη έχουν δρομολογήσει τις σχετικές δράσεις τοποθετώντας τους τερματικούς σταθμούς, επιτρέπει την χρήση από τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης ποδηλάτων για εκτεταμένο χρονικό διάστημα.

Τα ποδήλατα και οι τερματικοί σταθμοί που ήδη έχει προμηθευτεί ο δήμος, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά οι δημότες καθώς έχει εξασφαλιστεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, θα βρίσκονται τοποθετημένα σε κεντρικά σημεία της πόλης, γεγονός που θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες των ποδηλάτων να κινούνται μέσα στην πόλη χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τα δημοτικά ποδήλατα.

Οι πολίτες θα μπορούν να νοικιάζουν τα ποδήλατα από έναν σταθμό, να πραγματοποιούν τη βόλτα τους μέσα στην πόλη καθώς και το πλήθος των καθημερινών τους μετακινήσεων, ενώ στη συνέχεια μπορούν να αφήνουν τα ποδήλατα σε κάποιον άλλον από τους τοποθετημένους τερματικούς σταθμούς.


Την ίδια στιγμή ο δήμος Κομοτηνής αλλάζει πλήρως πρόσωπο, καθώς προχωρά στη δημιουργία ποδηλατοδρόμου μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, αξιοποιώντας τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

«Η χρηματοδότηση είναι από το Πράσινο Ταμείο και προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που δίνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να συνδυάσουμε αυτή την καινοτομία με το μεγάλο έργο του ποδηλατοδρόμου που εκτελούμε αυτή την περίοδο στην πόλης μας» σημειώνει ο δήμαρχος Κομοτηνής κος Γιώργος Πετρίδης, εξηγώντας πως «η Κομοτηνή είναι μια πόλη φιλική προς το ποδήλατο, επίπεδη, με μεγάλο αριθμό φοιτητών και πολιτών που έχουν την κουλτούρα του ποδηλάτου. Οι πολίτες πάντα απέναντι σε κάτι καινούριο είναι από επιφυλακτικοί μέχρι και ενθουσιώδεις και εμείς μέχρι στιγμής έχουμε και από τα δύο».

Όπως εξηγεί ο ίδιος το σύστημα θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ εξετάζεται αυτή τη στιγμή από τον δήμο η μέθοδος ασφαλείας των ποδηλάτων και των σταθμών που θα εφαρμοστεί για την ομαλή αξιοποίηση του έργου.
ThrakiToday Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ