2013-02-06 05:03:03
Φωτογραφία για Συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας – Κύπρου
Ο Υπουργός Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογο του ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης με τον κ. Ηλιάδη υπογράμμισε σε δηλώσεις του τη φίλια που συνδέει τους δυο άντρες και επεσήμαναν προς κάθε κατεύθυνση, ότι «αυτή η γραμμή που χωρίζει το βόρειο κατεχόμενο κομμάτι από το νότιο ελεύθερο κομμάτι της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι μία εικόνα και μία γραμμή ντροπής για το σύγχρονο κόσμο αλλά και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Επιπλέον έθιξαν όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως εκείνα της άμυνας του Eλληνισμού, Eλλαδικού και Kυπριακού. Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου ενημέρωσε τον έλληνα ομόλογο του για τις περαιτέρω επιλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο θέμα των υδρογονανθράκων και στο θέμα της Aποκλειστικής Oικονομικής Zώνης (AOZ).

Από την πλευρά του ο κ. Ηλιάδης, ευχαρίστησε τον Π
. Παναγιωτόπουλο και τόνισε οτι «η Κύπρος αντιμετωπίζει πρόβλημα εισβολής και κατοχής από την Τουρκία ενώ η Ελλάδα παραμένει ο σταθερός συμπαραστάτης. Στις συνομιλίες έγινε ανασκόπηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών η οποία είναι εξαίρετη, παραγωγική και δημιουργική και καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των θεμάτων άμυνας και ασφάλειας ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα με εξέταση της κατάστασης η οποία επικρατεί στην περιοχή μας».

Τέλος ο κ. Ηλίαδης αναφέρθηκε στη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου που αποβλέπει στην Ειρήνη, τη σταθερότητα και την ομαλότητα στην περιοχή και ως τέτοια προβάλλει η παρουσία τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ