2013-02-05 23:11:03
Φωτογραφία για Το ηφαίστειο που μπορείτε να εξερευνήσετε από μέσα!
Το Thrihnukagigur βρίσκεται στην Ιρλανδία και το όνομά του σημαίνει «ο κρατήρας με τις τρεις κορυφές». Πρόκειται για ένα ανενεργό ηφαίστειο εδώ και... 4.000 χρόνια που προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να το θαυμάσει εκ των έσω, και είναι μάλιστα το μοναδικό στον κόσμο που έχει αυτό το… προτέρημα!

Πέρα λοιπόν από λάβες, εκρήξεις και καυτά πετρώματα, η μαγεία στο εσωτερικό του ηφαιστείου είναι έτσι ή αλλιώς δεδομένη καθώς τα περισσότερα δεν προσφέρουν τη δυνατότητα της εξερεύνησης, καθώς η λάβα έχει κλείσει κατά καιρούς όλες τις διόδους πρόσβασης. Όχι, όμως και στο Thrihnukagigu. Το εν λόγω ηφαίστειο ανακαλύφθηκε το 1974, ενώ η χαρτογράφησή του ολοκληρώθηκε μόλις το 1991.

Ο πρώτος που το επισκέφθηκε ήταν ο σπηλαιολόγος Arni Stefánsson, ο οποίος μάλιστα δήλωσε «απογοητευμένος από το θέαμα» στην αρχή, για να αλλάξει όμως άποψη στην πορεία μετά τις αλλεπάλληλες καταβάσεις του σε βάθος 120 μέτρων. «Βρήκα έναν άλλο κόσμο, πιο άγριο και ψυχρό. Καμία σχέση με το καυτό περιβάλλον ενός ενεργού ηφαιστείου. Διαφορετική ομορφιά, ασυνήθιστη», λέει ο ίδιος για την εμπειρία του perierga.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Yπέρβαση με Μίτσελ!»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Yπέρβαση με Μίτσελ!»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ