2013-02-05 23:05:02
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Λογική ακραίου αυταρχισμού στην κυβέρνηση
Για εκτροχιασμό της κυβέρνησης σε λογική ακραίου αυταρχισμού, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αιχμηρή ανακοίνωση του εναντίον του υπουργού Δημόσιας Τάξης, με αφορμή δηλώσεις του για... τη σύλληψη των τεσσάρων νεαρών για τη ληστεία στην Κοζάνη.

"Ο κ. Δένδιας συνεχίζει στο γνωστό και προσφιλή δρόμο της στρατηγικής της έντασης και της στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Τόσο οι βασανισμοί των συλληφθέντων όσο και η δημοσίευση των φωτογραφιών τους δείχνει τον εκτροχιασμό της κυβέρνησης σε μια λογική ακραίου αυταρχισμού, σε πλήρη σύμπλευση με την υλοποίηση της αντικοινωνικής πολιτικής του μνημονίου", τονίζει η ανακοίνωση.

Και προσθέτει: "Αυτό που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση είναι ότι, σε συνθήκες κοινωνικής διάλυσης, ο συνδυασμός των μνημονίων της φτώχειας με την ένταση του κρατικού αυταρχισμού συγκροτεί το έδαφος ανάπτυξης του πολιτικά αδιέξοδου και επικίνδυνου δρόμου της βίας και της τρομοκρατίας, στον οποίο η αριστερά στέκεται και στεκόταν πάντα απέναντι".


"Συνιστά μέγιστη πολιτική ανευθυνότητα, από την πλευρά της κυβέρνησης, η αξιοποίηση της τρομοκρατίας για την αποκόμιση πολιτικών οφελών, δείγμα του πανικού και της κοινωνικής της απομόνωσης", καταλήγει. 

Τι δήλωσε ο Ν. Δένδιας

Μιλώντας στο ρ/σ Alpha, ο κ. Δένδιας κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να λάβει ξεκάθαρη θέση, χωρίς υποσημειώσεις, απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας, ενώ επανέλαβε ότι εάν υπάρξει απόδειξη παραβίασης των δικαιωμάτων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη, η "υπηρεσία θα είναι αμείλικτη".

Ο ίδιος τόνισε ότι "η εξήγηση που μου δόθηκε είναι ότι ο τραυματισμός έγινε κατά τη διάρκεια της σύλληψης γιατί υπήρξε αντίσταση. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τρομοκράτες".

Εμφανίστηκε ανήσυχος για το γεγονός ότι πολλά νέα παιδιά εμφανίζονται με Καλάσνικοφ. Διερωτήθηκε μάλιστα: "Είναι πολύ βασικό το ερώτημα τι κρύβεται πίσω από αυτά τα παιδιά. Και είναι μόνο αυτά τα παιδιά;".

Για να συμπληρώσει: "Τι αναγκάζει μια κοινωνία της αφθονίας να γεννάει τρομοκράτες;"

Ο κ. Δένδιας κατέθεσε την άποψη του την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για τις καταγγελίες περί βασανισμού των τεσσάρων συλληφθέντων.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ