2013-02-05 22:13:40
Φωτογραφία για Πάτρα: Η οσμή απο τα πυρηνελαιουργεία που κάνουν αφόρητη την ατμόσφαιρα, έφτασε στα... ρουθούνια του Εισαγγελέα
Η οσμή από τα πυρηνελαιουργεία που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει κάνει αφόρητη την ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή της ΒΙΠΕ, χτύπησε καμπανάκι και στο γραφείο του Εισαγγελέα, ο οποίος όπως αναφέρουν πληροφορίες, επικοινώνησε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ζήτησε στοιχεία σχετικά με την δράση των επιχειρηματιών των δύο μονάδων και την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.

Ο Εισαγγελέας ενημερώθηκε αναλυτικά σχετικά με την κατάσταση και με τους λόγους που έχουν προκαλέσει την έντονη δυσοσμία και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διερευνά τον τρόπο με τον οποίο θα δράσει προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Στο μεταξύ, εντολή για καθημερινό και σε βάθος έλεγχο της λειτουργίας των δυο πυρηνελαιουργείων στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, ώστε να διακριβώνεται σε ημερήσια βάση η πιστή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, έδωσε στο Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Επί της ουσίας το ΚΕΠΠΕ… εγκαθίσταται στην ΒΙ.ΠΕ. ώστε από κοντά να παρακολουθεί την λειτουργία των δυο μονάδων.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης έδωσε εντολή να λειτουργούν, πλέον, εκ περιτροπής τα δυο πυρηνελαιουργεία μέχρι το τέλος του κύκλου επεξεργασίας του ελαιοπυρήνα.

Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και υπέρβαση ορίων θα δρομολογηθεί η άμεση διακοπή λειτουργίας των δυο μονάδων.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ