2013-02-05 22:02:03
Φωτογραφία για Η κρίση «άγγιξε» και τους γιατρούς
Χωρίς δουλειά είναι ένας στους τρεις γιατρούς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχειά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που δείχνουν ότι... το 37,5% των εγγεγραμμένων του είναι είτε άνεργοι είτε υποαπασχολούμενοι.

Αυτό, την ώρα που για κάθε 250 συνταξιοδοτήσεις αντιστοιχούν 400 νέες εγγραφές στον Σύλλογο. Αυτά και άλλα πολλά στοιχεία, που καταδεικνύουν τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ιατρικό δυναμικό μας με την ισχύ του 1 (πρόσληψη) προς 10 (αποχωρήσεις) στο ΕΣΥ και τα προβλήματα στον ιδιωτικό τομέα, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα «αιμορραγεί» χάνοντας νέους επιστήμονες.

«Διπλασιάστηκαν οι άνεργοι»

Πολλοί εξ αυτών μάλιστα έχουν εξειδικευτεί εδώ στην Ελλάδα και τη στιγμή που θα άρχιζαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη χώρα, μετοικούν υποχρεωτικά για να αναζητήσουν ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον. Καταλήγοντας ο κ. Πατούλης, τόνισε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην τελευταία 5ετία οι άνεργοι εξειδικευμένοι γιατροί της Αθήνας διπλασιάστηκαν», αναφέροντας επίσης ότι υποαπασχολούμενο σε ιδιωτικές κλινικές, γυμναστήρια και άλλους χώρους είναι το 26,02% των γιατρών του ΙΣΑ.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ