2013-02-05 22:13:02
Φωτογραφία για Ολάντ: «Η Ε.Ε. κράτησε την Ελλάδα στη ζώνη ευρώ που ορισμένοι βιάστηκαν να ξεγράψουν»
Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα απέστειλε ο Γάλλος Πρόεδρος, κ. Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωπαϊκή Κοινοβούλιο για το μέλλον της Ευρωζώνης, εκτιμώντας πως... τα χειρότερα για την κρίση στην Ευρωζώνη έχουν περάσει. 

«Η Ε.Ε. κράτησε την Ελλάδα στη ζώνη ευρώ που ορισμένοι βιάστηκαν να ξεγράψουν», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Για το θέμα της χρηματοδότησης του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού τη χαρακτήρισε ως απαραίτητη και υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. «πρέπει να στηρίξει τους φτωχότερους, εκείνους που υποφέρουν περισσότερο».

Θεωρώντας πως το ευρώ είναι «πολύ ευάλωτο», ο Γάλλος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση, για την υιοθέτηση συναλλαγματικής πολιτικής για το κοινό νόμισμα.

«Χωρίς συναλλαγματική πολιτική, η αξία του ευρώ δεν βρίσκει αντιστοιχία στην πραγματική οικονομία», υποστήριξε ο κ. Φρανσουά Ολάντ.

Στην ομιλία του, ο Γάλλος πρόεδρος έχει αναφέρει πως θα παρουσιάσει το «όραμά» του για την Ευρώπη -ομιλία που δίνεται και ενόψει της δύσκολης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., στην οποία οι «27» προσέρχονται χωρίς να έχουν γεφυρώσει σημαντικά τις διαφορές τους.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ