2013-02-05 21:09:53
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ : ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Α1 μπάσκετ και ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στον NovaΣπορFm για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά και τον τελικό του κυπέλλου.

Νίκη που απελευθερώνει ψυχολογικά τον Ολυμπιακό και προσφέρει ηρεμία ενόψει της συνέχειας χαρακτήρισε ο Κώστας Παπανικολάου αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, που έδωσε κατά 99% στην ομάδα το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. «Μετά από μία δύσκολη περίοδο για όλη την ομάδα, χρειαζόμασταν αυτό το αποτέλεσμα. Θα μας βοηθήσει ενόψει της δύσκολης συνέχειας», τόνισε ο διεθνής φόργουορντ, που απέδωσε τη νίκη στην ομαδική προσπάθεια.

Όσον αφορά τον προσεχή τελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, τον χαρακτήρισε τελείως διαφορετικό παιχνίδι, λέγοντας πως αυτά που θα μετρήσουν περισσότερο είναι η καρδιά και η θέληση.

Αναλυτικά, ο Κώστας Παπανικολάου, μίλησε για:


-τη χθεσινή νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό:

«Η ομάδα πέρασε μία δύσκολη περίοδο το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του Βαγγέλη. (σ.σ. Μάντζαρη). Μία νίκη σε ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι δίνει έξτρα ενέργεια και ώθηση στην ομάδα. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα, την πίεση από κάποια αρνητικά αποτελέσματα και να πετύχουμε τον στόχο μας. Αυτό μας γεμίζει με δύναμη και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια».

το τι έπαιξε ρόλο για την επικράτηση μετά το ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο:

«Αυτό που κάναμε σήμερα πολύ καλά και αποτέλεσε και το “κλειδί” για τη νίκη ήταν η διάρκεια. Κάναμε καλή διαχείριση δυνάμεων και φάνηκε στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Στο μεγαλύτερο μέρος βγάλαμε ενέργεια, είχαμε καλές φάσεις, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και βάλαμε εύκολα καλάθια. Σε συνδυασμό με κάποια μεγάλα σουτ που βάλαμε στο δεύτερο ημίχρονο, φτιάξαμε τη δική μας ψυχολογία και ταυτόχρονα ρίξαμε αυτή του Παναθηναϊκού».

-το αν «κλείδωσε» η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο:

«Σίγουρα αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Έχουμε δύο νίκες διαφορά και για να χάσουμε την πρώτη θέση θα πρέπει να ηττηθούμε τρεις φορές και ο Παναθηναϊκός να μην υποστεί καμία, πράγμα που αναμφίβολα είναι δύσκολο. Νιώθουμε πλέον πιο ήρεμοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υποτιμήσουμε τους αντιπάλους μας ή δεν θα τα δίνουμε όλα και στα επόμενα παιχνίδια. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι τέλους».

-την δική του καλή απόδοση σε συνδυασμό με αυτή του Περπέρογλου:

«Όλα τα παιδιά της ομάδας είναι υπερπολύτιμα. Εύχομαι όλοι να είμαστε καλά για να προσφέρουμε αυτό που ξέρουμε και μπορούμε για το καλό της. Αυτό μας έχει φέρει μέχρι εδώ που είμαστε αυτή τη στιγμή και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε».

-την αγωνιστική άνοδό του στο ντέρμπι σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις:

«Ήταν μία δύσκολη περίοδος σίγουρα. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τους όρους “κάμψη” ή “ντεφορμέ”, αλλά σίγουρα κάτι δεν πήγαινε καλά. Νομίζω όμως ότι πέρασε, τα παιδιά με βοήθησαν πάρα πολύ και τους ευχαριστώ. Με στήριξαν οι προπονητές μου με εμπιστεύτηκαν όλο αυτό τον καιρό και συνεχίζουμε. Δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε πλέον. Ό,τι έγινε, έγινε. Προχωράμε παρακάτω…»

-τον τελικό της Κυριακής για το κύπελλο:

«Θα είναι σίγουρα διαφορετικό παιχνίδι. Έχουμε ακόμα ένα ματς μπροστά μας (σ.σ. Ίκαρος Καλλιθέας) και θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να είμαστε όλοι έτοιμοι και καλά στην υγεία μας. Μιλάμε για έναν τελικό όπου μετράει περισσότερο η καρδιά και η θέληση. Ποιος θα παλέψει περισσότερο ακόμα και για μία φαινομενικά χαμένη μπάλα. Είναι ένα παιχνίδι που όλα μπορούν να γίνουν. Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα μου θα είναι εκεί για να τα δώσει όλα να διεκδικήσει ότι της αναλογεί σε κάθε φάση, ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες για το τρόπαιο».

-τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες:

«Ο ανταγωνισμός και η ύπαρξη οκτώ ομάδων σε στυλ Final Eight όπως είναι στην Ευρώπη μόνο καλό μπορεί να κάνει. Ανεβάζει επίπεδο το άθλημα και ον ίδιο τον θεσμό του κυπέλλου. Μακάρι να γίνει κάτι ανάλογο και εδώ και να το απολαύσουμε όλοι μας. Το να υπάρχουν 900 φίλαθλοι από τη μία και 900 από την άλλη δεν είναι καθόλου όμορφο και υγιές για τον αθλητισμό. Δυστυχώς όμως, κάποιες καταστάσεις έχουν φέρει τα πράγματα εδώ που είναι και ο τελικός δεν είναι η γιορτή που θα θέλαμε όλοι. Θέλω να ελπίζω ότι κάποια στιγμή όλο αυτό θα αλλάξει η Πολιτεία θα πάρει μέτρα για να φτάσουμε και στην Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ