2013-02-05 21:09:04
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Όχι στη μεταφορά του ΤΕΙ Χαλκίδας
Μετά από ανακοίνωση από τον υπουργό παιδείας, κύριο Αρβανιτόπουλο, για το σχέδιο "Αθηνά", έρχονται όλοι... οι σπουδαστές αντιμέτωποι με την ίδια τους την καταστροφή. 

Το νέο αυτό νομοσχέδιο, μπορεί να είναι μελετημένο απόλυτα, όσον αφορά τη σωστή λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά έχει παραληφθεί ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, η οικονομική κατάσταση για κάθε φοιτητή. Σε αυτές τις κρίσιμες μέρες που περνάμε όλοι, κάποιοι άλλοι μιλάνε για ανάπτυξη και δωρεάν παιδεία. 

Δεν έχουν καταλάβει όμως, ότι υλοποιώντας αυτό το νέο νομοσχέδιο, ταυτόχρονα δεν τηρούν την υπόσχεση τους. Πως λοιπόν, μιλάτε για ανάπτυξη, όταν προχωρατε στην αποδυνάμωση του ΤΕΙ Χαλκίδας, αφαιρώντας, περίπου 2.000 φοιτητές και μετα εγκαθηστόντας, σε ένα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα, 160 χιλιόμετρα μακρυά όπου, λειτουργικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, στεγαζοντας επιπλέον σπουδαστές.

Δυστυχώς κύριε υπουργέ, έχετε παραλείψει κάτι σημαντικό, πως το 80% των σπουδαστών του ΤΕΙ Χαλκίδας, πηγαινοέρχονται με το ΚΤΕΛ, διότι, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να εγκατασταθούν στην πόλη, μέχρι να διεκπεραιώσουν τις φοιτητικές τους αρμοδιότητες
. Έρχεστε λοιπόν για άλλη μια φορά, με το νέο αυτό σχέδιο, να τους απαγκιστρώσετε τη φοιτητική τους ταυτότητα και να απενεργοποιήσετε την δωρεάν παιδεία, διότι πολλοί σπουδαστές θα αναγκαστούν να διακόψουν τις σπουδές, μαυρίζοντας το μέλλον τους, όπου οι ίδιοι αγάπησαν και επέλεξαν, για να βγούνε σωστοί σε μια κοινωνία.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ