2013-02-05 09:38:53
Φωτογραφία για ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ
Οι ελληνικές αρχές πρέπει να ερευνήσουν τις καταγγελίες για τους βασανισμούς των τεσσάρων συλληφθέντων μετά τη ληστεία της Κοζάνης και αν αλλοιώθηκαν οι φωτογραφίες τους προκειμένου να αφαιρεθούν τα σημάδια των τραυματισμών, αναφέρει τη Δευτέρα η Διεθνής Αμνηστία με παρέμβασή της.

«Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για τις επαναλαμβανόμενες κατηγορίες για βασανιστήρια και κακομεταχείριση από την αστυνομία», δήλωσε ο Marek Marczyński, υπεύθυνος της οργάνωσης για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, αναφερόμενος στις καταγγελίες των συγγενών των συλληφθέντων και των δικηγόρων τους ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού μετά την σύλληψή τους.

«Οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να σβήσουν με Photoshop τα προβλήματά τους. Αυτή η κουλτούρα της ατιμωρησίας πρέπει να σταματήσει», προσθέτει ο Marczyński, σημειώνοντας πως «πρέπει να υπάρξει μία αποτελεσματική, λεπτομερής και αμερόληπτη έρευνα αναφορικά με τις καταγγελίες για βασανιστήρια».


«Μια τέτοια έρευνα πρέπει να φέρει στο φως τους υπεύθυνους και αυτοί πρέπει να οδηγηθούν άμεσα στη δικαιοσύνη», καταλήγει.

Σ.Σ.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι οι ''Αντιτρομοκράτες'' έκαναν κυριολεκτικά ''τα μούτρα κρέας'' των ''πηρυνόσπορων''!

Σημαντικά τα ευρήματα στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου  

Σημαντικά θεωρεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία τα ευρήματα στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου που είχε νοικιάσει ένας από τους συλληφθέντες για τη ληστεία της Κοζάνης.

Ορισμένα από τα στοιχεία παραπέμπουν στο εμπρηστικό χτύπημα πρόσφατα στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι και άλλα σε δεύτερο κρησφύγετο που αναζητείται.

Συγκεκριμένα, με την αστυνομία βρέθηκαν ένα κοντάκι καραμπίνας, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου, μία εσωτερική θήκη πυροβόλου όπλου, δεκαεννιά καψύλλια χρώματος καφέ, μια φωτοβολίδα θαλάσσης, οκτώ φιαλίδια βουτανίου, τρία κράνη μοτοσικλετιστή, δύο παντελόνια στρατιωτικού τύπου χρώματος μπλε, οκτώ διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη περιοχή της Αθηνάς καταχωρημένες μηχανογραφημένα σε φύλλα χαρτιού, διαρρηκτικά εργαλεία, δύο πολυμηχανήματα, μια συσκευή πλαστικοποίησης, ένας υποδοχέας θυρών για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks), μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick), ένας πλαστικός αντάπτορας, μία κάρτα αποθήκευσης δεδομένων, δύο κενές θήκες κιθάρας, δύο νάυλον τσάντες μεγάλου μεγέθους γνωστού πολυκαταστήματος, διάφορα ειδή ρουχισμού καθώς και διάφορα εξαρτήματα κινητών τηλέφωνων (hands free , μπαταριές κ.λπ.).

Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές την περίπτωση του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος πριν συλληφθεί για τη ληστεία στην Κοζάνη, ήταν ήδη καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση ''Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς''. Ο 20χρονος ήταν φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του από τον ειδικό φρουρό.

Ο ίδιος έκανε χθες δήλωση, μέσω του συνηγόρου του αναφέροντας: «Τα κίνητρά μου ήταν πολιτικά. Θεωρώ τον εαυτό μου αιχμάλωτο πολέμου. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου θύμα. Δεν θα υποβάλλω μήνυση στους αστυνομικούς που με χτύπησαν. Επιθυμώ η κακοποίησή μου να ευαισθητοποιήσει τις συνειδήσεις των πολιτών. Αποδέχομαι την ληστεία και τίποτε άλλο. Θα ακολουθήσει πολιτική μου δήλωση, γιατί μόνο εγώ εκφράζω τον εαυτό μου και κανένας άλλος».

Εν τω μεταξύ, στον Κορυδαλλό οδηγήθηκαν χθες το πρωί οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς", που συνελήφθησαν μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Τα εντάλματα σε βάρος των Ιωάννη Μιχαηλίδη, 25 χρόνων και Δημήτρη Πολίτη, 22 χρόνων, που εκτελέστηκαν από τον εισαγγελέα Εφετών, αφορούσαν παραπεμπτικά βουλεύματα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για ευρήματα που είχε εντοπίσει η αστυνομία σε σπίτια που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην Καλλιθέα Αττικής και στον Βόλο.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ