2024-02-16 08:52:58
Φωτογραφία για ΟΣΕ: Καταγγελίες οδηγών για τις μπάρες του τρένου στο Μεταξουργείο – Τι απαντά ο οργανισμός
«Περνάω καθημερινά από το σημείο δύο φορές την ημέρα. Οι μπάρες όποτε θέλουν ανεβαίνουν, όποτε θέλουν κατεβαίνουν» καταγγέλλει οδηγός

in.gr

Αίσθηση έχει προκαλέσει βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στη δημοσιότητα, το οποίο έχει τραβηχτεί στο Μεταξουργείο, στη διασταύρωση της οδού Ανδρομάχης με τη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως και αφορά τις μπάρες ασφαλείας των σιδηροδρόμων του ΟΣΕ.

Πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στις 19.00 το βράδυ καθώς ενώ περνούσε τρένο, οι μπάρες δεν είχαν κατέβει.

«…τις περισσότερες φορές τα δύο,τρία πρώτα οχήματα είναι μετά την μπάρα…»

Μετά το ρεπορτάζ του MEGA, ήρθαν στη δημοσιότητα και άλλες καταγγελίες πολιτών, οι οποίοι σημειώνουν πως το πρόβλημα με τις μπάρες είναι καθημερινό, αφού πολλές φορές αργούν να κατέβουν, ενώ άλλες κατεβαίνουν πάνω στα αυτοκίνητα προκαλώντας ζημιές.


ΟΣΕ: Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι

Από τον ΟΣΕ υπογραμμίζεται πως οι υπεύθυνοι που κατεβάζουν τις μπάρες δεν είναι υπάλληλοι του Οργανισμού αλλά υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι, οι οποίοι έχουν κάνει εκπαίδευση για τη συγκεκριμένη θέση.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ, για το συμβάν της Κυριακής, που ανέδειξε το MEGA, τονίζει πως λίγο νωρίτερα από το βίντεο που τράβηξε οδηγός και έδωσε στη δημοσιότητα, ένα φορτηγό έπεσε πάνω στις μπάρες καθόδου καθιστώντας τες μη λειτουργικές. Στο σημείο λειτουργούσαν μόνο οι μπάρες ανόδου, έτσι ο φύλακας έπρεπε να πάει στο σημείο που κατεβαίνουν οι μπάρες, να σταματήσει την κυκλοφορία και έπειτα να επιστρέψει στο φυλάκιο για να κατεβάσει τις μπάρες της ανόδου.

«Καθημερινό πρόβλημα»

Ωστόσο, το πρόβλημα με τις μπάρες είναι καθημερινό, καταγγέλλουν οδηγοί.

«Περνάω καθημερινά από το σημείο δύο φορές την ημέρα. Οι μπάρες όποτε θέλουν ανεβαίνουν, όποτε θέλουν κατεβαίνουν. Στο συγκεκριμένο σημείο πιάνει συνέχεια κίνηση οπότε δεν σταματάνε στη σωστή ώρα τα αυτοκίνητα, τις περισσότερες φορές τα δύο τρία πρώτα οχήματα είναι μετά την μπάρα», σημειώνει στο MEGA οδηγός.

«Πέφτει πάνω η μπάρα στο όχημα και προκαλεί υλικές ζημιές».

Στο σημείο υπάρχει ένας φύλακας και για τις δύο μπάρες, με τον ΟΣΕ να ζητά την τοποθέτηση ενός ακόμα σεκιούριτι στο σημείο.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ