2013-02-04 05:06:05
Φωτογραφία για Ολονύχτια έρευνα της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα του Αμαρουσίου Αττικής
Εκτιμάται ότι πρόκειται για γιάφκα της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς

Ερευνα σε διαμέρισμα στο Μαρούσι Αττικής διεξάγει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε τηλεφώνημα, ύστερα από τη δημοσίευση των στοιχείων των κατηγορουμένων για τις ληστείες στον Βελβενδό, για ενοικίαση του συγκεκριμένου διαμερίσματος από έναν εκ των συλληφθέντων. Εκτιμάται ότι πρόκειται για μια από τις γιάφκες της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Νωρίτερα, στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών οδηγήθηκαν οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες.

Στο μεταξύ η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι ύποπτος για συμμετοχή του στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι ένας ακόμα από τους κατηγορουμένους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ταυτοποιήθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματά του σε δύο διαμερίσματα - στο Βόλο και την Καλλιθέα - που χρησιμοποιούσε ως κρησφυγετα η τρομοκρατική οργάνωση.


Και οι τέσσερις -ηλικίας 20, 22, 24 και 25 ετών- μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στην Αθήνα και κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συνεχίζει την προανάκριση για εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Στον εισαγγελέα Εφετών οδηγηθηκαν ο 25χρονος και ο 22χρονος, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος τους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Έξω από τη ΓΑΔΑ βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής συγγενείς των νεαρών. Η μητέρα του 24χρονου, η οποία είναι γιατρός του ΕΚΑΒ, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Από την Αστυνομία αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά τη «δυναμική επιχείρηση» που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά τη ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση.

Το Σάββατο η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων, καθώς και τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης.

Στις φωτογραφίες, οι τέσσερις συλληφθέντες -ηλικίας 19, 21, 23 και 24 ετών- φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης. Για το θέμα δεν έχει υπάρξει επί του παρόντος επίσημη τοποθέτηση από την ΕΛ.ΑΣ. ή το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Σε βάρος των τεσσάρων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία κατά συρροή, αρπαγή, παράνομη οπλοφορία, απλή σωματική βλάβη, διακεκριμένη οπλοφορία, διακεκριμένη φθορά, χρήση πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και απλής σωματικής βλάβης.

Όλοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

Με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

Σύμφωνα με την Αστυνομία ύποπτος για συμμετοχή του στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι ένας ακόμα από τους συλληφθέντες για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ταυτοποιήθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του συλληφθέντα σε δύο διαμερίσματα - στο Βόλο και την Καλλιθέα - που χρησιμοποιούσε ως κρησφυγετα η τρομοκρατική οργάνωση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:     

«Σε συνέχεια των ερευνών για υποθέσεις τρομοκρατίας, αποτυπώματα του συλληφθέντα, για συμμετοχή στη ληστεία 

στο Βελβεντό Κοζάνης, Ρωμανού Νικολάου του Γεωργίου, ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που ανευρέθησαν σε σταθερά σημεία διαμερίσματος, επί της οδού Σαπφούς 182, Καλλιθέα Αττικής, καθώς και σε κινητά αντικείμενα- πειστήρια σε 

διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53, Βόλος Μαγνησίας.  

»Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετα- γιάφκες η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και είχαν ενοικιαστεί με πλαστά στοιχεία ταυτότητας».  

»Η Αστυνομία κάνει έκκληση, όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσουν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) [email protected] 

της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας», με τη διαβεβαίωση ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Διαμαρτυρία από τους Οικολόγους Πράσινους

Ανακοίνωση για την κατάσταση στην οποία εμφανίζονται οι συλληφθέντες, στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, εξέδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι:

«Η σύλληψη και η φανερή κακοποίηση των συλληφθέντων στην Κοζάνη βάζει για άλλη μια φορά στα σπίτια των πολιτών μια εικόνα αποκρουστική και τρομακτική. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε την προαγωγή της βίας, απ' όποιον κι αν προέρχεται και με οποιοδήποτε τρόπο τη χρησιμοποιεί».

Yπουργείο Δημόσιας Τάξης: «Δεν υπήρξε κακοποίηση των συλληφθέντων»

Επιμένει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στην εκδοχή του «τραυματισμού τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και αντίστασή τους» στην Κοζάνη, σε ό,τι αφορά τα εμφανή σημάδια βιαιοπραγίας εναντίον των τεσσάρων συλληφθέντων στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα. 

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναφέρει ότι όποιος έχει στοιχεία για βασανισμούς συλληφθέντων να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη. 

Παράλληλα, κάνει λόγο για «αφορισμούς και ισοπεδωτικές γενικεύσεις εις βάρος της ΕΛ.ΑΣ.» που «είναι εξωφρενικοί και επικίνδυνοι», την ώρα που «η ελληνική κοινωνία μάχεται την τρομοκρατία και τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει για το επίπεδο ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών, θέτοντας σε κίνδυνο την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και την ανοδική πορεία του Τουρισμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοσδήποτε άλλος διαθέτει στοιχεία στη διάθεσή του για βασανισμούς συλληφθέντων και όχι για τραυματισμούς τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και την αντίστασή τους -ενέργεια για την οποία μεταξύ άλλων βαρυτάτων αδικημάτων επίσης κατηγορούνται- όφειλε ήδη να τα έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη αντί να εκδίδει ανακοινώσεις, ώστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες. Οι οποίοι τρομοκράτες, σημειωτέον, έφεραν βαρύτατο οπλισμό και κρατούσαν όμηρο πολίτη.  

Οι υπόλοιποι αφορισμοί, όπως και οι ισοπεδωτικές γενικεύσεις εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, με την επίκληση άσχετων με τις συγκεκριμένες συλλήψεις καταγγελιών, είναι εξωφρενικοί αλλά και επικίνδυνοι.

Ισχυρισμοί και γενικεύσεις που υιοθετούνται την ίδια ώρα που η ελληνική κοινωνία μάχεται την τρομοκρατία και τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει για το επίπεδο ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών, θέτοντας σε κίνδυνο την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και την ανοδική πορεία του Τουρισμού.  

Και προκαλεί πραγματικά τεράστια εντύπωση ότι το μόνο που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσει για τις συλλήψεις τρομοκρατών και ληστών στον Βελβενδό Κοζάνης, ύστερα από τριήμερη σιωπή, ήταν  να καταγγείλει την Ελληνική Αστυνομία στο σύνολό της!»
NEA
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ