2013-02-04 05:02:04
Φωτογραφία για Παρεμβάσεις που απαιτούνται για την δημιουργία βιώσιμων γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων
Στην διαμόρφωση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (2014-20), και τα πλεονεκτήματα που από αυτή απορρέουν αναφέρεται σε συνέντευξη του στο Αχελώος tv και στη Θεοδώρα Μπάδα ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σπύρος Δανέλλης.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής παρουσιάζει τις μέχρι στιγμής εξελίξεις για τη νέα ΚΑΠ και ότι αυτό σημαίνει για την Ελλάδα ενώ απαντά και στο ερώτημα για το τι πρέπει να κάνουν οι ίδιοι οι Έλληνες αγρότες για να βελτιώσουν τη θέση και το εισόδημά τους

Ο κ. Δανέλης εστιάζει στην εξασφάλιση των συνθηκών που θα επιτρέψουν στην Ελληνική γεωργία το επόμενο διάστημα να είναι ανταγωνιστική, δίκαιη και πράσινη με οφέλη γιαόλους τους ευρωπαίους πολίτες.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής αναφέρει οτι η εθνική μας αγροτική πολιτική θα πρέπει να κινείται και να επηρεάζει με τεκμηριωμένα επιχειρήματα τις αποφάσεις της KAΠ έναντι της διεθνοποιημένης αγοράς και να παίρνει πρωτοβουλίες για προσαρμογή, εκσυγχρονισμό και αναδιαρθρώσεις με στόχο τη δημιουργία βιώσιμων γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων ικανών να αντέξουν στον ανηλεή διεθνή ανταγωνισμό. Για να γίνει αυτό χρειαζεται :


- ουσιαστική έρευνα τοποθέτησης των γεωργικών μας προϊόντων στις διεθνείς αγορές .

- προσπάθεια αναδασμού,έγγεια αναδιάρθρωση προς αντιμετώπιση του μικρού κλήρου δεν έγινε.

- Νέες καλλιέργειες και νέους αγρότες με προσανατολισμό, πιλοτικά προγράμματα εφαρμογής, παροχή εκλαϊκευμένης γνώσης, μεταποιητική υποδομή και εξασφάλιση της διάθεσης του προϊόντος.

- δημιουργία του μητρώου των πραγματικών αγροτών, ώστε να καταταγούν σε μικρούς, μεσαίους και μεγάλους, για να παίρνονται τα ανάλογα μέτρα άσκησης αγροτικής πολιτικής.

- αναδιάρθρωση των καλλιεργειών

Το Βίντεο
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ