2013-02-02 21:00:59
Φωτογραφία για Νίκησε τον Πανιώνιο η ΑΕΚ και συνέχισε την ανοδική πορεία
Σε ένα ματς θρίλερ που παιζόταν μέχρι το τελευταίο λεπτό, η ΑΕΚ νίκησε τον Πανιώνιο και ανέβηκε στην 11η θέση, συνεχίζοντας το σερί νικών. Δοκάρι ο Καμπάνταης. Χαμένο πέναλτι ο Κατίδης.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα διαφορετικό ματς, αν η ΑΕΚ είχε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Και όσο ο Πανιώνιος έμενε στο παιχνίδι, τόσο η αγωνία κορυφωνόταν. Στις κρίσιμες στιγμές όμως, ο κόσμος της ΑΕΚ που βρέθηκε δίπλα στην ομάδα μετά από πολύ καιρό, έδωσε τον αέρα που χρειαζόντουσαν οι γηπεδούχοι.

Για τον Πανιώνιο, δεν παρουσίασε κάποιο ιδιαίτερο πρόσωπο. Στο πρώτο μέρος φοβισμένος, στην επανάληψη καλύτερος (δεν μπορούσε και αλλιώς βέβαια), αλλά στο τέλος θα μπορούσε να είχε χάσει το παιχνίδι με μεγαλύτερο σκορ. Φυσικά η κεφαλιά του Καμπάνταη, ίσως και να έκλεβε τον βαθμό για τους Νεοσμυρνιώτες.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)


Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας)

4ος βοηθός: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης, Τσουμάγκας, Μητρόπουλος, Φέτσης, Κορδέρο, Γκερέιρο, Φούντας (Σταματής 68'), Πετρόπουλος, Τσουκαλάς

Πανιώνιος (Πετράκης): Περιστερίδης, Αυλωνίτης, Καμπάνταης, Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Ντούνης, Κούρντι, Τόσκας, Κοντοχρήστος, Παναγιωτούδης

Γκολ: Γκερέιρο 12' (1-0)

Κίτρινες κάρτες: Αυλωνίτης 11', Τόσκας 34', Φέτσης 37', Σάμαρης 37', Φούντας 61', Ντούνης 66'

Ανασκόπηση αγώνα

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης η ΑΕΚ μπήκε δυνατά προκειμένου να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, απέναντι στον Πανιώνιο που έδειχνε μουδιασμένος στο ξεκίνημα του.

Στο 3' η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ με τον Αντώνη Πετρόπουλο να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο, αλλά ο Περιστερίδης μπλόκαρε την μπάλα στην δεξιά του γωνία.

Ρότζερ... και γκολ

Από την πίεση που άσκησε η ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά, ο Αντώνης Πετρόπουλος με μια έξοχη κίνηση στο ημικύκλιο της περιοχής, κέρδισε το φάουλ για την Ένωση. Ο Γκέρειρο ανέλαβε την εκτέλεση και με ένα γλυκό τσίμπημα στην μπάλα, την έστειλε στην δεξιά πλευρά του Περιστερίδη, ανοίγοντας το σκορ στο ΟΑΚΑ, 1-0 στο 12'.

Η Ένωση συνέχιζε να πιέζει και στο 21' ο Πετρόπουλος έπιασε την κεφαλιά από κόρνερ, ο Γουνδουλάκης όμως πάνω στην γραμμή έδιωξε σε κόρνερ. Η υπεροχή των γηπεδούχων συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Πανιώνιο να μην μπορεί να αντιδράσει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Στην επανάληψη, ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει και να πιέσει την ΑΕΚ. Στο 52' ο Γουνδουλάκης, στην καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους, βγήκε στην πλάτη της άμυνας του δικεφάλου, σε πλάγια θέση, αλλά πριν προλάβει να πλασάρει, ο Κωνσταντόπουλος μπλόκαρε.

Όσο τα λεπτά περνούσαν ο ρυθμός αντί να πέφτει ανέβαινε, με τους παίκτες του δικεφάλου να παίρνουν ενέργεια από τους οπαδούς της ομάδας και να πιέζουν όλο και περισσότερο τον Πανιώνιο.

Η απάντηση ων φιλοξενούμενων στην πίεση της ΑΕΚ, ήρθε στο 70', όταν μετά από κόρνερ ο Καμπάνταης έπιασε την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Η συγκεκριμένη φάση έδωσε θάρρος στους παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου που άρχισαν να ανεβαίνουν περισσότερο, με την ΑΕΚ να δίνει χώρο και να θέλει να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Παρολίγον μοιραίος ο Κατίδης

Η μεγάλες φάσεις του αγώνα όμως ήρθαν για την ΑΕΚ στην αντεπίθεση στο 79', όταν μετά από γέμισμα του Κωνσταντόπουλου, ο Φουρτάδο που είχε περάσει μόλις στην θέση του Πετρόπουλου, πήρε την κεφαλιά και έβγαλε μόνο του τετ α τετ τον Κατίδη, ο οποίος πλάσαρε τον Περιστερίδη, αλλά η μπάλα πέρασε βασανιστικά άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ βγήκε στην επίθεση, με τον Φουρτάδο έξω από την περιοχή, να βγάζει μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Πανιωνίου, ο Σταματής να κοντρολάρει αλλά ο Περιστερίδης στην έξοδο του να τον ανατρέπει.

Ο Κατίδης ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Περιστερίδη να αποκρούει σε δύο χρόνους, καθώς στο "ριμπάουντ" ο Μητρόπουλος πλάσαρε με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να διώχνει σε κόρνερ.

Ο MVP της αναμέτρησης

Σίγουρα ο Ρότζερ Γκερέιρο αξίζει τον συγκεκριμένο τίτλο, καθώς μετά από καιρό η παρουσία του είχε και γκολ. Παρόλα αυτά, τραυματίστηκε και έπαιξε ένα ημίχρονο. Εάν θέλουμε όμως να μιλήσουμε για έναν παίκτη σε όλο το ματς, αυτός ήταν ο εκπληκτικός Κορδέρο. Ήταν παντού, έκανε τα πάντα. Τέλος.

Ο αδύναμος κρίκος

Η εμφάνιση του Πανιώνιου μπορεί να μπει στην κατηγορία, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι κονταροχτυπιέται με τον Κατίδη της ΑΕΚ, που είχε πάθος, είχε νεύρο, αλλά στο τέλος θα μπορούσε να είχε χαθεί το ματς για την Ένωση, από την απώλεια του τετ α τετ και του πέναλτι.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O Ken Roczen Νικητής στο Oakland Supercross!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O Ken Roczen Νικητής στο Oakland Supercross!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ