2013-02-02 00:31:03
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Αναστάτωση προκάλεσαν στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δύο προτάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά».

Ειδικότερα, εκφράζονται διαφωνίες για την προτεινόμενη «απορρόφηση» του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ από το Τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας (Νάουσα). Το νέο τμήμα θα ονομάζεται «Διοίκηση Τεχνολογίας» και θα λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη. «Το Τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας αριθμεί 11 μέλη ΔΕΠ και έχει διαφορετικό αντικείμενο σπουδών. Υπάρχουν κοινά μαθήματα, αλλά τέτοιου είδους ομοιότητες παρατηρούνται σε πολλά τμήματα», ανέφερε στο «agelioforos.gr» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννης Χατζηδημητρίου.

Η τριπλή συγχώνευση

Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδημητρίου, η τριπλή συγχώνευση των Τμημάτων Βαλκανικών Σπουδών (Φλώρινα), Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών (ΠΑΜΑΚ-Θεσσαλονίκη) και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΠΑΜΑΚ-Θεσσαλονίκη). Από αυτήν θα προκύψει, βάσει του σχεδίου «Αθηνά», το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, που θα λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη.


«Το αντικείμενο του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών είναι διαφορετικό από αυτό του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, το οποίο προσανατολίζεται περισσότερο προς τις διεθνείς και διπλωματικές σπουδές», είπε ο κ. Χατζηδημητρίου προσθέτοντας πως οι σπουδές στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών σχετίζονται, κυρίως, με την ιστορία, την πολιτική και την οικονομία στις περιοχές των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Η προτεινόμενη συγχώνευση αυτών των Τμημάτων είναι μη ορθολογική διότι δημιουργεί ένα τεράστιο Τμήμα με 56 μέλη ΔΕΠ», υποστήριξε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εκτιμώντας πως θα δημιουργηθούν διοικητικές δυσκολίες και αγκυλώσεις.

«Η θέση μας να συνεχιστεί η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας στη Νάουσα είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη», επισήμανε ο δήμαρχος Νάουσας, Αναστάσιος Καραμπατζός, υπογραμμίζοντας ότι έχει ζητήσει ήδη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και ότι ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο θα «δώσουν τον αγώνα» τους για να αλλάξει η απόφαση.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ