2013-02-02 00:23:01
Φωτογραφία για Παναθηναϊκός: Ποια Μπάμπεργκ; Ο Ολυμπιακός
Οι «πράσινοι» όσο και να ήθελαν να μην σκέφτονται τους «ερυθρόλευκους» δεν τα κατάφεραν, έκαναν δύσκολη την ζωή τους, αλλά πήραν την νίκη, 76-73,  κόντρα στην Μπάμπεργκ και πλέον ετοιμάζονται για ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός αν και έπαιξε με την φωτιά κατάφερε να πάρει την νίκη επί της Μπάμπεργκ με 76-73 και πλέον όλοι στο ΟΑΚΑ σκέφτονται τον Ολυμπιακό χωρίς… ενοχές. Οι «πράσινοι» είναι ξεκάθαρο πως καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα δεν είχαν το μυαλό τους στο ΟΑΚΑ και την Μπάμπεργκ, αλλά στο ΣΕΦ και τον Ολυμπιακό. Και αφού αυτό δεν του… στοίχισε πλέον ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι… πρωτιάς.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ξεκινήσει τον αγώνα επιβάλλοντας τον ρυθμό του, αλλά η ομάδα της Μπάμπεργκ έμοιαζε να έχει απάντηση σε κάθε πρόβλημα που της έβαζε ο Παναθηναϊκός. 

Στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρο πως προσπαθούσε να «χτίσει» μια διαφορά… ασφαλείας και να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Ο Αργύρης Πεδουλάκης προσπαθούσε συνεχώς να αλλάξει το σχήμα της πεντάδας του για να… μπερδέψει τους αντιπάλους, αλλά δεν του έβγαινε.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ νευρικά για τον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός πως ο «Σόφο» έκανε αμέσως το 38-33. Η Μπάμπεργκ έδινε τα σουτ στους «πράσινους» οι οποίοι ήταν άστοχοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να «διαβάσουν» σωστά τις φάσεις. Οι Γερμανοί ισοφάρισαν σε χρόνο dt, 38-38 και στο 23’ το σκορ ήταν στο 40-40. Εκεί οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» σερί 5-0 και μπήκαν μπροστά με 45-40, ύστερα από τρίποντο του Μπανκς και κάρφωμα του Λάσμε. Ο Νιούμαν συνέχιζε να δημιουργεί προβλήματα κάτω από το καλάθι και έκανε το 45-42 στο 25’.

Η Μπάμπεργκ όμως δεν είχε καμία όρεξη να χάσει το ματς. Πάλεψε μέχρι τέλους. Το κάθε δευτερόλεπτο. Αποτέλεσμα; 76-73 σχεδόν δύο δεύτερα πριν από την λήξη με τον Γκίμπσον να αστοχεί σε δύο βολές, οι διαιτητές να μην μπορούν να δουν ποιος έβγαλε την μπάλα, να δίνουν τζάμπολ και το ματς να λήγει με 76-73.

Δεκάλεπτα: 19-19, 36-33, 51-49, 76-73

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 16, Ματσιούλις 8, Καπόνο 5, Ούκιτς 2, Λάσμε 15, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 7, Γκιστ 4, Μπανκς 13, Ξαθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 4

Μπάμπεργκ (Φλέμινγκ): Γκίμπσον 11, Γκολντσμπερι 6, Νάχμπαρ 16, Τάντα 3, Σμιντ, Νούμαν 4, Φορντ 13, Τζέικομπσεν, Γκαβέλ 12, Ζιρμπες 6, Ογκιλβι
Οnsports
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δυο κωδικοί
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δυο κωδικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ