2013-02-01 19:47:02
Φωτογραφία για Αχαϊα: Στα… κεραμίδια η Ηλεία για το κλείσιμο τμημάτων ΤΕΙ – Ετοιμάζουν την Τρίτη έφοδο στον υπουργό Παιδείας
Στην Αθήνα ανεβαίνουν την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, οι φορείς και οι τοπικοί άρχοντες της Ηλείας προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για να του εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για το σχεδιασμό της «Αθηνάς» που προβλέπει μεταξύ άλλων και την κατάργηση τριών τμημάτων του ΤΕΙ από Πύργο και Αμαλιάδα και τη μεταφορά τους στην Πάτρα.

Από το πρωί σήμερα βρέθηκαν στην αχαική πρωτεύουσα και αρχικά συναντήθηκαν με τους υπεύθυνους και τη Διοίκηση του ΤΕΙ, ενώ συζήτησαν και με τον αναπληρωτή του Περιφερειάρχη (ο Α. Κατσιφάρας απουσιάζει στο εξωτερικό), αντιπεριφερειάρχη Αχαίας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Καρπέτα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας για τον συγκεκριμένο σχεδιασμό ζητώντας άμεσα την σύγκλιση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου για τη δημιουργία κοινής πολιτικής γραμμής της Περιφέρειας απέναντι σε αυτό το σχέδιο «κόλαφο» όπως το χαρακτήρισε.


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, επεσήμανε πως «βρισκόμαστε μπροστά σε μια καθαρή συνωμοσία μετά το πλήγμα με την Ολυμπία Οδό που πιστεύω πως θα το ξεπεράσουμε» ενώ επέρριψε και ευθύνες σε παράγοντες του ΤΕΙ που τους διαμήνυσαν στη σημερινή συνάντηση πως τα τμήματα αυτά δεν πληρούσαν συγκεκριμένες προυποθέσεις.

Σε ανάλογο ύφος ήταν και οι τοποθετήσεις τόσο του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστα Νικολούτσου όσο και του Δημάρχου Αμαλιάδος Γιάννη Λυμπέρη.

Γ. Αλεξόπουλος: «Να δώσουμε όλοι μαζί έναν κοινό αγώνα»

Να δώσουν όλοι μαζί έναν κοινό αγώνα με την Αχαία και την Αιτωλοακαρνανία κάλεσε τους φορείς της Ηλείας ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος σχετικά με το θέμα του «λουκέτου» σε τμήματα του ΤΕΙ.

Όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής του Περιφερειάρχη «ο συγκεντρωτισμός της αθηνοκεντρικής εξουσίας σε όλα τα ζητήματα είναι αυτό που θα πρέπει να έχουμε ως έναν αντίπαλο. Η εκπαίδευση θα πρέπει να έχει άμεση διασυνδεση και με την παραγωγικότητα στην πορεία τόσο κατά την λειτουργία του τμήματος όσο μετα και με τους αποφοίτους» και πρόσθεσε: «Το σχέδιο Αθηνά παρουσιάζεται ως ένα σχέδιο επί χάρτου με τις μετακινήσεις αυτές χωρίς να δίνεται η πολιτική που θα πρέπει να χαραχθεί για την ανάπτυξη μιας περιοχής και δε θα μπορούμε να πούμε πως σήμερα το αποδεχόμαστε. Για αυτό όταν υπήρχαν οι φημολογίες και η Περιφέρεια και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης είχε αντιδράσει ότι χωρίς διάλογο και χωρίς να μας παρουσιάσει στο τι είναι και το τι προβλέπει, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να το αποδεχθούμε. Αυτή είναι μια άποψη που δεν έχει αλλάξει. Θα έρθει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θα αναπτυχθούν οι απόψεις αυτές».

Και κατέληξε ο κ. Αλεξόπουλος: «Πρεπει όλη η Περιφέρεια να έχει την ίδια ενιαία άποψη. Το θετικό είναι πως δεν θα εφαρμοστεί άμεσα στην πράξη, αλλά θα έρθει σε διαβούλευση και θα μπορέσουμε να εκφράσουμε την άποψή μας για αυτό και αυτό είναι ένα κρίσιμο διάστημα και όλοι μας θα πρέπει να δώσουμε έναν κοινό αγώνα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Καρπέτας επεσήμανε πως θα έρθει προς συζήτηση το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος αλλά και στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την ερχόμενη Δευτέρα.

patrastimes.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ