2013-01-30 22:58:04
Φωτογραφία για Επιστολή αναγνώστη προς τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε
Κύριε Πρόεδρε του Τ.Ε.Ε, στις 25/1/2013 παρέλαβα μέσω ταχυδρομείου το ειδοποιητήριο των οφειλών μου προς το Τ.Ε.Ε. 

Είμαι Α-ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π. με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από 1991, επί δώδεκα χρόνια εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα και ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Από τον Αύγουστο του 2003 (πρόσληψη με πανελλήνια προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ) προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο Ελληνικό Δημόσιο (υπάλληλος ΟΤΑ), καταθέτοντας σύμφωνα με την νομοθεσία , την άδεια άσκησης επαγγέλματος, την σφραγίδα μου και φυσικά τις γνώσεις μου στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος.

Πάντα ήμουν συνεπής στις υποχρεώσεις μου , άλλα και απέναντι στο Τ.Ε.Ε .

Με ειλικρίνεια θα πρέπει να αναφέρω ότι οι αμοιβές των μηχανικών που εργάζονται στο δημόσιο τομέα πριν το 2010 ήταν πολύ καλές , τέτοιες ώστε με αξιοπρέπεια μπορούσα να ζω την οικογένεια μου.

Μετά το 2010 , το πρώτο μνημόνιο , το μεσοπρόθεσμο , την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου , την κατάργηση ειδικών επιδομάτων και δώρων , την αύξηση της φορολογίας κ.τλ. οι μηνιαίες αποδοχές των μηχανικών μειώθηκαν χωρίς υπερβολή έως και 50%.


Σήμερα μετά τα παραπάνω δηλώνω αδυναμία ακόμη και αυτά τα 66.56 ευρώ το χρόνο να καταβάλω όπως φυσικά και άλλοι συνάδερφοι , χωρίς όμως να ξεχνώ τους συναδέρφους που εργάζονται (αν εργάζονται και αμείβονται τακτικά) στον ιδιωτικό τομέα και τους ελευθέρους επαγγελματίες που καθημερινά αγωνιούν για την εργασία και την επιβίωση τους.

Και σας ερωτώ κύριε πρόεδρε.

α) Πρέπει τελικά να αισθάνομαι τυχερός που κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες αμείβομαι με μισθό πεινάς κατώτερο της προσφοράς μου.

β) Όλοι ξέρουμε ότι ο ρόλος και ο σκοπός του Τ.Ε.Ε. εκτός από τεχνικός σύμβουλος του κράτους , είναι και ο φορέας που φροντίζει για την απασχόληση και τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών , την κοινωνική ασφάλιση , την προαγωγή και την προστασία του κύρους των μελών του στο δημόσιο και στην ελεύθερη αγορά.

Πιστεύεται ότι το Τ.Ε.Ε τα προηγούμενα χρονιά (2009 – 2012) στάθηκε στο ύψος του;

Ποια η αντίδραση του όταν εφαρμόστηκε το ενιαίο μισθολόγιο και μέσα σε μια νύχτα εξίσωσε του μηχανικούς (πενταετούς φοίτησης) με τους υπαλλήλους Υ.Ε. ,Δ.Ε., Τ.Ε. παίρνοντας σαν βασικό κριτήριο τα χρονιά προϋπηρεσίας στο δημόσιο , εξαφανίζοντας γνώσεις , χρόνια σπουδών, προηγούμενο βαθμολόγιο και άλλα πολλά.

Και γ) ποια η θέση του Τ.Ε.Ε. για την αξιολόγηση των μηχανικών - μέλη του Τ.Ε.Ε. που κατέχουν νόμιμα και μετά από εξετάσεις την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος , την οποία και κατέθεσαν με την πρόσληψη τους.

Γνωρίζεται ποιος εκτός του Τ.Ε.Ε. μπορεί να αξιολογήσει του μηχανικούς του δημοσίου , αφού σαν τεχνικοί – μηχανικοί έχουμε προσληφθεί και όχι σαν διοικητικοί

Τελειώνοντας θα ήθελα να προτείνω για τους μηχανικούς του δημοσίου , οι εισφορές (αν είναι εφικτό) να παρακρατούνται από την μισθοδοσία.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μουρμούρες...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μουρμούρες...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ