2013-01-30 17:34:03
Φωτογραφία για Αναγνώστης περιγράφει τη πραγματικότητα στο δημόσιο τομέα
Αφορά Αναγνώστης απορεί για τις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ Θέλω να πάρω την ευκαιρία και να μιλήσω για τους εργαζομένους σε κάποια σούπερ μάρκετ και τις διάφορες πολυεθνικές που ο τρόπος πώλησης τους μοιάζει κατά πολύ με αυτά, γιατί... δυστυχώς είναι ελάχιστα τα θέματα που βγαίνουν κατά καιρούς για αυτούς τους ανθρώπους και για το κατά πόσο εργάζονται κάτω από πραγματικά ανθρώπινες συνθήκες εργασίας ή εργάζονται ως δουλικά των μεγάλων εταιριών.

Καταρχάς απατώντας στα ερωτήματα του αναγνώστη κι επειδή έχω πείρα ως εργαζόμενη ταμίας σε σούπερ μάρκετ,ναι φίλε μου αναγνώστη , μειώθηκαν οι πωλήσεις σε ότι αφορά την "σαβούρα" ,αλλά όχι στα προϊόντα πρώτης ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ ,εννοώντας πως πλέον δεν αγοράζουν ότι βρουν μπροστά τους ,αλλά αγοράζουν συγκεκριμένα προϊόντα κυρίως από προσφορές,όπως μακαρόνια,ρύζια ,πάνες για τα μωρά τους και τα συναφή. Και ως ταμίας ,γνωρίζω από πρώτο χέρι τι λεφτά "έμπαιναν" στα σούπερ μάρκετ κάποτε και τι λεφτά "μπαίνουν" τώρα .


Σε ότι αφορά τις μειώσεις των μισθών μας ,σου λέω ότι όχι απλά μειώθηκαν οι μισθοί μας, αλλά

και το προσωπικό και κυρίως όσοι αντιδράσανε και είπανε όχι στην μείωση τους, τους "έφυγαν" πρώτους πρώτους από τα καταστήματα αυτά .

Και θα σου αναφέρω το δικό μου παράδειγμα για να καταλάβεις κατά πόσο μείωσαν τους μισθούς μας. 8 χρόνια σε σούπερ μάρκετ, 8ωρη, είχα φτάσει πλέον να παίρνω 820 ευρώ. Με την μείωση του μισθού, παίρνω 540 ευρώ.

Εκτός αυτού, δεν έχουν προσλάβει άλλα άτομα σε κάποια σούπερ μάρκετ και στις πολυεθνικές, και συνήθως εργάζεται 1 άτομο για 2 ή 3 τμήματα ταυτόχρονα, χωρίς ούτε ένα 5λέπτο διάλειμμα πολλές φορές. Τυχόν υπερωρίες σε κάποια από αυτά μένουν απλήρωτες.

Αν πούμε να απεργήσουμε, απολυόμαστε, αν αργήσουμε στην δουλειά μας έστω και 5 λεπτά, απολυόμαστε, αν αντιδράσουμε σε κάτι, απολυόμαστε, αν ένα πράμα το κάνουμε λάθος, απολυόμαστε.

Επίσης κάποιες εταιρίες πλέον προσλαμβάνουν άτομα με δίμηνες συμβάσεις, όπου όταν φτάσει η τρίτη ανανέωση της δίμηνης σύμβασης, δηλαδή ένα εξάμηνο, όπου από εκεί και πέρα υποχρεώνονται να προσλάβουν κάποιον "επ'αόριστον", τον διώχνουν για να μην αποκτήσει δικαιώματα.

Και το κακό σε όλα αυτά; Αυτό που λέω και παραπάνω. Απεργία, αντίδραση και οτιδήποτε σχετίζεται με αυτά, απλά θα ζημιώσει εμάς και μόνο εμάς, αφού θα βρεθούμε εκτός στο άψε σβήσε.

Αλλά δυστυχώς κανένας δεν μιλάει ή γράφει για εμάς .. Βλέπετε ο ιδιωτικός τομέας, είναι αυτός που έχει χτυπηθεί από παντού και από τα πάντα και δεν μπορεί να κάνει και κάτι. Του έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα αυτό οι πολυεθνικές που θα μας φέρουν την γνωστή σε όλους μας ανάπτυξη.

Γιατί δυστυχώς, κάποιοι απεργούν, αλλά δεν σκέφτονται ποτέ εμάς. Ποτέ.

Οι απεργίες που γίνονται, το δείχνουν αυτό καθημερινά. Εμείς δεν μπορούμε ούτε μια μικρή αντίδραση να κάνουμε. Μια μικρή αντίδραση και μας "έπεσε" το κεφάλι! Και αυτός είναι ο λόγος που δυστυχώς δεν μπορούμε να κατέβουμε στους δρόμους.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ