2013-01-30 17:34:55
Φωτογραφία για Στο γήπεδο και όχι στις σελίδες των εφημερίδων
του Μηνά Τσαμόπουλου

Ψυχραιμία, ψυχραιμία, ψυχραιμία. Αυτό το σύνθημα πρέπει να κυριαρχήσει στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Ο τραυματισμός του Μάντζαρη σε συνδυασμό με την ήττα από τον ΠΑΟΚ και  το  ερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ έχει δημιουργήσει πίεση στην ομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν κρίσιμα παιχνίδια μπροστά τους και  για αυτό δεν υπάρχει χρόνος να κοιτάνε τη χυμένη καρδάρα. Την Πέμπτη έχουν να αντιμετωπίσουν τη «Φενέρ» σε ένα κρισιμότατο αγώνα για τη συνέχεια στο Τοp 16.

Οι Πειραιώτες καλούνται να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες που βρίσκουν μπροστά τους , να σταθούν ως ομάδα όπως έκαναν μέχρι τώρα και να μην αφήσουν την απογοήτευση  να τους  καταβάλει. Είναι μέσα σε όλους τους στόχους και πρέπει να αποδείξουν ότι ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται.

Το μείον στην υπόθεση είναι ο προπονητής. Και εξηγούμε για να μην παρεξηγούμε.  Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι καλός και χρυσός όμως δεν έχει αποδείξει ακόμη ότι μπορεί να χειριστεί δύσκολες καταστάσεις σε αυτό το επίπεδο.


Τώρα του δίνεται  η δυνατότητα να μετρήσει τις  δυνάμεις του και να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της καριέρας  του. Είναι μία δοκιμασία και για αυτόν. Εάν ο Μπαρτζώκας καταφέρει να περάσει το υπερωκεάνιο  του Ολυμπιακού αλώβητο από τον δύσκολο αυτόν κάβο που τραβερσάρει τώρα τότε θα έχει βάλει τα θεμέλια για μία μεγάλη προπονητική σταδιοδρομία.

Εχει ο κόουτς το πλεονέκτημα ότι στην ομάδα υπάρχουν Ελληνόπουλα που είναι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, παίκτες μεγάλης αξίας και στα κρίσιμα σημεία μπορεί κάποιος να στηριχθεί επάνω τους.     

Το θέμα είναι ο προπονητής να μην χάσει την ψυχραιμία του και να διαχειριστεί σωστά την ομάδα. Επιμένω, χωρίς  να είναι απαξιωτικό, ότι ο Μπαρτζώκας δεν έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των φιλάθλων και πρέπει να ιδρώσει πολύ, να αντέξει ψυχολογικά για να το πετύχει. Στο πλευρό του έχει διοίκηση, παίκτες και φιλάθλους που φέτος στηρίζουν την ομάδα με την παρουσία τους στο ΣΕΦ. Και πρέπει να ξέρει ο κόουτς ότι όσο και αν στηριχθεί επικοινωνιακά, είναι εκείνος που κρατάει την τύχη στα χέρια του.  Κερδίσει ή χάσει θα φανεί  μέσα στο γήπεδο  και όχι στις σελίδες των εφημερίδων και στα site.

πηγή: olympiacos24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ