2013-01-29 13:30:05
Φωτογραφία για ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΗ...
Ειλημμένη είναι η απόφαση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για την απόκτηση γκαρντ μετά τον τραυματισμό του Βαγγέλη Μάντζαρη, με το "sport-fm.gr" να παρουσιάζει το προφίλ του παίκτη που αναζητείται και τις περιπτώσεις που εξετάζονται.

Αναλυτικά Η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του Βαγγέλη Μάντζαρη, που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν με ρήξη χιαστών, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στον Ολυμπιακό. Ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός της ομάδας και ένας από τους πιο συνεπής σε απόδοση παίκτες, με αθόρυβη αλλά πολύ σημαντική προσφορά, θα επιστρέψει στη δράση σε έξι μήνες.

Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, διοίκηση και τεχνικό τιμ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην προσθήκη ενός γκαρντ, καθώς η ομάδα δεν μπορεί να πορευτεί στο πολύ απαιτητικό πρόγραμμα που ακολουθεί μόνο με Σπανούλη, Λο, Σλούκα και Κατσίβελη. Ο Ολυμπιακός «χτενίζει» από χθες την αγορά και θέλει να αποκτήσει παίκτη το ταχύτερο δυνατό, αφού έπονται δύσκολα ματς σε Ευρωλίγκα, πρωτάθλημα και Κύπελλο.


Το προφίλ του παίκτη που ψάχνουν οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης δεν πρέπει να απέχει πολύ από αυτό του Βαγγέλη Μάντζαρη, προκειμένου να μη διαταραχθεί και η φιλοσοφία της ομάδας. Αναζητούν έναν παίκτη ομάδας, ικανό αμυντικό και με οργανωτικές αρετές, δίχως να αποτελεί προτεραιότητά του το σκοράρισμα. Θα πρέπει, επίσης, να μην προέρχεται από μακρά περίοδο απραξίας, καθώς χρειάζεται να βοηθήσει άμεσα την ομάδα και δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής. Πιθανότατα θα έρχεται από την αμερικανική αγορά, ενώ από τη στιγμή που θα πρόκειται για ξένο, όλα δείχνουν πως ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους θα περιοριστεί στη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα, αφού ήδη στο ρόστερ υπάρχουν έξι ξένοι (πέραν του Λιθουανού οι Λο, Πάουελ, Χάινς, Άντιτς και Σερμαντίνι).

Οι προτάσεις που έχουν φτάσει στα γραφεία της ΚΑΕ είναι πολλές, αλλά ακόμη δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση. Ίσως το πιο ηχηρό όνομα είναι αυτό του Τζέρεμι Πάργκο, αδερφού του άλλοτε ερυθρόλευκου Τζανίρο Πάρκο. Ο 26χρονος γκαρντ (1,88μ.) αποδεσμεύτηκε προ ημερών από τους Καβαλίερς, με τους οποίους είχε 7,8 πόντους, 2,6 ασίστ και 1,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Πρόπερσι είχε αναδειχθεί μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκας λόγω των εμφανίσεών του με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Πάντως πρόκειται για παίκτη που δεν διακρίνεται για την άμυνά του και θέλει αρκετή ώρα την μπάλα στα χέρια του.

Πιο… ταιριαστός στο στυλ του Μάντζαρη είναι ο Κρις Κουίν. Ο 29χρονος λευκός γκαρντ (1,88μ.) έχει παίξει στην Ευρώπη σε Χίμκι πέρυσι και Βαλένθια για ένα μήνα φέτος, ενώ τώρα αγωνίζεται στο NBDL. Είναι λιγότερο ποιοτικός του Πάργκο, αλλά περισσότερο ομαδικός, με συνολικά 234 εμφανίσεις στο ΝΒΑ, όπου είχε 4,6 πόντους, 1,9 ασίστ και 1,1 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Στη λίστα είναι και ο Άντριου Γκουντλοκ, ο 24χρονος γκαρντ (1,91μ.) που έπαιξε πέρσι 40 ματς με τους Λέικερς και πλέον αγωνίζεται στο NBDL. Στην αγορά κυκλοφορούν αρκετοί ακόμη free agents, από τον 38χρονο πεντάκις πρωταθλητή Ντέρεκ Φίσερ και τον 36χρονο βραχύσωμο (μόλις 1,65μ.) Ερλ Μπόικινς που προ τετραετίας έπαιξε στη Βίρτους Μπολόνια, μέχρι τον 34χρονο Μάικ Μπίμπι (1,88μ.) και τον 25χρονο Ντόναλντ Σλόαν (1,91μ.).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
My name is Boyd, Kris Boyd!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
My name is Boyd, Kris Boyd!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ