2013-01-28 18:50:03
Φωτογραφία για Στο 50% του βασικού μισθού η προκαταβολή σύνταξης στο Δημόσιο
Αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο, με τις «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του υπουργείου Οικονομικών».

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει «προσωρινή» σύνταξη για έξι μήνες, με το 50% του βασικού μισθού τον οποίον ελάμβαναν στις 30 Οκτωβρίου 2011, για τους πολιτικούς υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν στο εξής από το Δημόσιο, με την ελπίδα ότι στο διάστημα αυτό θα «βγει» η «κανονική» τους σύνταξη.

Τι προβλέπεται για τους αδρανείς λογαριασμούς

Σύμφωνα με άλλες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, τραπεζικοί λογαριασμοί οι οποίοι παραμένουν ανενεργοί και αδρανείς τα τελευταία 20 χρόνια θα κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου.

Οι τράπεζες θα υποχρεούνται να ενημερώνουν εγγράφως τους πελάτες τους για την ύπαρξη καταθετικών λογαριασμών που βρίσκονται σε ακινησία επί 20ετία πριν τα χρήματά τους αποδοθούν υπέρ του Δημοσίου.


Στο πλαίσιο αυτό, από τη στιγμή που θα τεθεί σε εφαρμογή η νέα διάταξη, οι τράπεζες οφείλουν να αποστείλουν επιστολές- ειδοποιητήρια σε όσους πελάτες τους διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι δεν εμφανίζουν καμία κίνηση τα τελευταία 20 χρόνια.

Με τις επιστολές αυτές, οι κάτοχοι των αδρανών λογαριασμών θα καλούνται να τους «κινήσουν» και θα προειδοποιούνται ότι εφόσον δεν προχωρήσουν σε καμία κίνηση, τότε τα χρήματά τους θα κατασχεθούν υπέρ του Δημοσίου, όπως θα προβλέπει η νέα νομοθεσία για τις αδρανείς καταθέσεις.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ