2013-01-25 11:17:28
Φωτογραφία για Από μια ιστορία σαν αυτή με τον άταφο δημοσιογράφο, γεννήθηκε η ΕΣΗΕΑ
Η είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από χθες που αναφέρει ότι παραμένει άταφο το σώμα ενός 69χρόνου εκδότη και δημοσιογράφου από τα Μέγαρα καθώς ζούσε μόνος του και δεν έχει βρεθεί κανένας να τον αναζητήσει, έφερε στην μνήμη του προέδρου της ΕΣΗΕΑ κ. Δημήτρη Τρίμη τις συνθήκες κάτω από της οποίες ιδρύθηκε η Ένωση Συντακτών.

Ο κ. Τρίμης αφού έδωσε τη σχετική αυτονόητη εντολή στους φιλότιμους συναδέλφους της Ένωσης, να βρουν το γραφείο τελετών και να αναλάβουν ως ΕΣΗΕΑ τα έξοδα της κηδείας, σε επιστολή του ανέφερε ότι η αλληλεγγύη είναι το μόνο μας όπλο. Είναι ο πολιτισμός μας, η κοινωνική μας αποστολή.

Πριν από 99 χρόνια ένας θάνατος ήταν η αιτία για να ιδρυθεί το πρώτο δημοσιογραφικό σωματείο της Ελλάδας, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Τον Σεπτέμβριο του 1914 οι Αθηναίοι δημοσιογράφοι γύριζαν από την κηδεία ενός συναδέλφου τους που είχε πεθάνει σε ένα δωμάτιο ενός φθηνού ξενοδοχείου στο Μοναστηράκι. Η κηδεία είχε καθυστερήσει, για να μπορέσουν οι συνάδελφοί του να συγκεντρώσουν με έρανο τα έξοδα της ταφής.

Πηγή: imerisia
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ