2013-01-25 00:00:34
Φωτογραφία για Μέρκελ:«Οι Κεντρικές Τράπεζες δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν τα λάθη των πολιτικών»
Αισιόδοξη αλλά «υπό όρους» - υπό τον όρο να συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας κυρίως - ότι οι οικονομικές ανισορροπίες μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών θα θεραπευθούν, δήλωσε από το βήμα του Φόρουμ του Νταβός η Ανγκελα Μέρκελ. Η γερμανίδα καγκελάριος απηύθυνε μια εντυπωσιακή πρόκληση στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, δηλώνοντας ότι «οι Κεντρικές Τράπεζες δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν τα λάθη των πολιτικών».

«Είναι σημαντικό για τις Κεντρικές Τράπεζες να παίξουν το ρόλο τους σε περιόδους κρίσης. Ομως, δεν είναι δυνατόν να επανορθώνουν εσαεί τις μακροοικονομικές αδυναμίες των κυβερνήσεων», είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον όλων για την απάντηση που θα δώσει (μοιάζει αδύνατον να το αποφύγει...) ο Μάριο Ντράγκι.

Κατά τα άλλα η Μέρκελ είπε ότι η για να μετατραπεί η Ευρώπη σε μια «Ενωση σταθερότητας» δεν αρκούν οι βραχυπρόθεσμες και επείγουσες πολιτικές, αλλά απαιτείται να ακολουθήσουν οι κυβερνήσεις τον μακρύτερο δρόμο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η γερμανίδα καγκελάριος εξήγησε ότι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βελτιωθούν ταυτόχρονα και η ανταγωνιστικότητα των ευρωοικονομιών και η δημοσιονομική σταθερότητά τους.


Η Μέρκελ χαρακτήρισε την ανεργία των νέων ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη. Ανέφερε εν προκειμένω τα παραδείγματα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι «για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων ίσως είναι αναγκαίο στις χώρες αυτές να ληφθούν μεταβατικά μέτρα, μέχρι να λειτουργήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όταν ο ΠΑΟΚ σκοράρει...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όταν ο ΠΑΟΚ σκοράρει...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ