2013-01-24 21:09:11
Φωτογραφία για Επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα με έντονα φαινόμενα
Βροχές και καταιγίδες στην ηπειρωτική χώρα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, κάτι που θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, καθώς καλά οργανωμένα βαρομετρικά χαμηλά επηρεάζουν τη χώρα μας.

Τις επόμενες δύο ημέρες, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι τα διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων στα πεδινά και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της Ηπείρου και της Βόρειας Ελλάδας, ενώ το κύμα κακοκαιρίας θα είναι εντονότερο στη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου Πελάγους.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς, από 0 έως 10 στη Βόρεια Ελλάδα, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, από 7 έως 14 βαθμούς στην Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια πελάγη πολύ θυελλώδεις.

Το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα αλλά θα περιοριστούν σταδιακά στο Αιγαίο και τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχιστούν με μικρότερη ένταση, ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ