2013-01-24 12:19:03
Φωτογραφία για Παρίσι: Διασημότητες στην «πρώτη σειρά» της μόδας,
Λυμπεροπούλου Κατερίνα

Από την πρώτη κυρία της Γαλλίας μέχρι... ριάλιτι σταρ στο Παρίσι,

Σε ένα σκηνικό που απέχει πολύ απ’ αυτό της ελληνικής κρίσης, η εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι (που ξεκίνησε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 24 του μηνός) συγκεντρώνει πολυτελείς δημιουργίες και πρώτης γραμμής διασημότητες. Η σύντροφος του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, Βαλερί Τριερβελέρ , ηθοποιοί, μοντέλα, «γαλαζοαίματοι» μέχρι και ριάλιτι σταρ βρέθηκαν να παρακολουθούν τις σημαντικότερες επιδείξεις μόδας της παρισινής haute couture που - με το βλέμμα στην άνοιξη και το καλοκαίρι του 2013 - ενσαρκώνει κατά πολλούς την ματαιότητα της μόδας. Οι δημιουργίες που παρουσιάζονται είναι μοναδικές στο είδος τους, φτιαγμένες στο χέρι με πανάκριβα υλικά και ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, άρα και απρόσιτες οικονομικά. Γι’ αυτό και το πελατολόγιο της υψηλής ραπτικής (που παρουσιάζει τις νέες τάσεις δύο φορές το χρόνο στο Παρίσι) περιορίζεται σε ένα μικρό κύκλο ανθρώπων που έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές της απαιτήσεις.


Από τις επιδείξεις που συγκέντρωσαν πολλές διασημότητες ήταν του οίκου Armani Prive, δημιουργίες του οποίου λανσάρουν συχνά οι άνθρωποι του χώρου του θεάματος σε επίσημες εκδηλώσεις. Η Αμερικανίδα σταρ Ούμα Θέρμαν, για παράδειγμα, ήταν από τις ηθοποιούς που ταξίδεψαν πολλές χιλιάδες μίλια για να βρεθούν στο χώρο που φιλοξένησε το, μόλις 15 λεπτών, σόου του οίκου. Στις πρώτες θέσεις κάτω από την πασαρέλα όπου παρουσιάστηκε η νέα σειρά του οίκου βρέθηκαν επίσης οι Γαλλίδες ηθοποιοί Ιζαμπέλ Υπέρ και Κλοτίλντ Εσμέ, η Αμερικανίδα, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Χίλαρι Σουάνγκ και βεβαίως η διάσημη ανιψιά του σχεδιαστή, Τζόρτζιο Αρμάνι, Ρομπέρτα.

Και το σόου του Chanel με το βετεράνο Γερμανό Καρλ Λάγκερφελντ στο τιμόνι του οίκου βρήκε στις πρώτες θέσεις του κοινού πολλούς celebrities. Εκεί ήταν η Γερμανίδα μοντέλο και ηθοποιός, Νταϊάν Κρούγκερ, η Γαλλίδα ηθοποιός Κλεμένς Ποεσί, η Βρετανίδα τραγουδίστρια, Ρίτα Όρα, η Γαλλοελληνίδα ηθοποιός Άννα Μουγκλαλίς και μια από τις νεαρότερες διάσημες fan του οίκου, η 16χρονη ηθοποιός Χάιλι Στάινφελντ.

Πραγματική κοσμοσυρροή επωνύμων πραγματοποιήθηκε στο σόου του οίκου Dior. Εκεί εμφανίστηκαν, μεταξύ άλλων, η σύντροφος του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, δημοσιογράφος, Βαλερί Τριερβελέρ, οι Αμερικανίδες ηθοποιοί, Σιγκούρνι Γουίβερ και Τζέσικα Άλμπα,  η σύζυγος του Αλβέρτου του Μονακό, πριγκίπισσα Σαρλίν, το ρωσικής καταγωγής μοντέλο, Ναταλία Βοντιάνοβα με τον Αντουάν Αρνό, ενώ ο Αμερικανός ηθοποιός, Κέβιν Κόστνερ ήταν ο σταρ του σόου του οίκου Atelier Versace. Η Μεξικανή ηθοποιός, Σάλμα  Χάγιεκ, και η Αμερικανίδα socialite (και αδερφή της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση) Λι Ράτζβιλ παρακολούθησαν το σόου του Giambattista Valli και η ριάλιτι σταρ, Κιμ Καρντάσιαν, εμφανίστηκε στην επίδειξη του Stephane Rolland. Μια παρουσία που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Περιμένοντάς την να εμφανιστεί μαζί με τον ράπερ φίλο της, Κέιν Γουέστ, οι υπεύθυνοι του σόου αναγκάστηκαν να καθυστερήσουν την έναρξή του μια ώρα. Τελικά το σόου ξεκίνησε χωρίς το ζεύγος να έχει δώσει το παρών. Έφτανε κοντά στο τέλος του όταν επιτέλους εδέησαν να εμφανιστούν Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ