2013-01-24 00:02:03
Φωτογραφία για Νταλάρα: Επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μέχρι τις αρχές του 2015
Την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές στο τέλος του 2014-2015 προέβλεψε σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Bloomberg ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσάρλς Νταλάρα, από το Νταβός... όπου διεξάγεται το Διεθνές Οικονομικό Φόρμουμ.

Σημείωσε ότι η χώρα μας εφαρμόζει σταθερά τις δεσμεύσεις της για την επιστροφή της στις αγορές, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να φέρει σε πέρας τις δύσκολες διαρθρωτικές αλλαγές που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Μάλιστα, τόνισε ότι αν το επιτύχει, θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, καθώς θα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της.

Ο κ. Νταλάρα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι έχει βελτιωθεί το κλίμα στις αγορές έχει βελτιωθεί.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη για επενδύσεις στην πραγματική οικονομία προκειμένου να οδηγούν η χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου στην ανάκαμψη, από την οποία θα προέλθουν οι θέσεις απασχόλησης.

Ο κ. Νταλάρα σημείωσε ότι πρέπει να ληφθεί απόφαση για την Κύπρο, καθώς τόνισε ότι η καθυστέρηση έχει σημαντικούς κινδύνους. Για την Ισπανία είπε ότι ενδέχεται να αποφύγει τη διάσωση, καθώς το κλίμα στις αγορές έχει αλλάξει αισθητά.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ