2013-01-22 11:17:26
Φωτογραφία για Οι διάλογοι του μπάχαλου στη Παιανία
Μόνο ήρεμη δεν ήταν η συζήτηση της Δευτέρας στην Παιανία ανάμεσα στον γενικό αρχηγό του Παναθηναϊκού, Βασίλη Κωνσταντίνου, με τους παίκτες της ομάδας και με τον Κώστα Ελευθεράκη σε ρόλο... παρατηρητή. Ειπώθηκαν πολλά και διάφορα πράγματα, τα οποία καταδεικνύουν το άσχημο κλίμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στην ομάδα και έχουν κάνει περίεργη την κατάσταση στα αποδυτήρια, με το γήπεδο να αποτελεί τον... καθρέφτη όλων αυτών και το "τριφύλλι" να συνεχίζει τις "φτωχές" εμφανίσεις. Yποτίθεται ότι η συζήτηση θα γινόταν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να προχωρήσει με ηρεμία ο Παναθηναϊκός, αλλά συνέβη το ακριβώς αντίθετο, αφού ειπώθηκαν βαριές κουβέντες και οι πάντες πιθανολογούν ότι θα έρθει κάποια στιγμή το... μπαμ. Αρχικά, οι παίκτες είπαν στον Κωνσταντίνου: «Καταλαβαίνουμε απόλυτα την κατάσταση και αναγνωρίζουμε ότι έχουμε κι εμείς μεγάλες ευθύνες για όσα έχουν γίνει ως προς το αγωνιστικό σκέλος
. Έχουμε όμως και συγκεκριμένα παράπονα από ορισμένες συμπεριφορές και πράγματα που έγιναν από τον αγώνα με τη Βέροια και μετά. Πράγματα που δεν έπρεπε να συμβούν. Έχουμε και παράπονα από τη διοίκηση και όχι μόνο. Υπάρχουν παίκτες που έχουν δεχτεί “επιθέσεις” κι έχουν στοχοποιηθεί και δεν τους έχει καλύψει η διοίκηση σε καμία περίπτωση. Έχουν γίνει τρομερά πράγματα μετά το ματς με τη Βέροια.

Βγήκαν ονόματα και μαύρες λίστες προς τα έξω. Γιατί δεν βγάλατε μία ανακοίνωση να τα διαψεύσετε; Που ήταν η διοίκηση να μας προστατέψει. Γιατί άφησε τους συμπαίκτες μας και την ομάδα ακάλυπτη; Δεν είναι δυνατόν να αποδοκιμάζονται παίκτες της ομάδας και να μη γίνεται τίποτα, η παραμικρή αντίδραση. Βοηθάει μήπως όλη αυτή η κατάσταση τον σύλλογο; Είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα, όλοι παίζουμε για τον Παναθηναϊκό΄. Έχουμε βάλει “πλάτη” στην ομάδα, έχουμε καθυστερήσεις στις πληρωμές και κανείς δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα, έχουμε υπογράψει τους διακανονισμούς και μας εκθέτει η διοίκηση έτσι;» Στη συνέχεια, εκείνος απάντησε: «Όλοι έχουν κάνει λάθη. Αλλά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας, γιατί έχουμε ένα πάρα πολύ κρίσιμο ματς μπροστά μας. Προτείνω να κάνουμε ξανά πολύ πιο αναλυτικά αυτή την κουβέντα την Πέμπτη. Να καθίσουμε όσο χρειάζεται. Μία, δυο, τρεις ώρες. Όσο θέλετε. Να μιλήσουμε όλοι με όλους, να ακούσω τις απόψεις σας, τα παράπονά σας και τις προτάσεις και να βρούμε μαζί τις λύσεις. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι θα τα καταφέρουμε». Αυτό ήταν όμως μόνο η αρχή, αφού ακολούθησε διάλογος του Κωνσταντίνου με τον Μπουμσόνγκ με... ολίγη από Βύντρα και Σπυρόπουλο.

Μπουμσόνγκ: «Θέλουμε να μάθουμε γιατί θέλατε να διώξετε τον αρχηγό μας, γιατί αυτό το μπάχαλο μετά την Βέροια;»

Κωνσταντίνου: «Ποιον εννοείς;»

Μπουμσόνγκ: «Τον Βύντρα».

Κωνσταντίνου: «Τις δηλώσεις που έκανε ο Αλαφούζος μετά την Βέροια τις έχετε διαβάσεις Δεν ανέφερε κανένα όνομα. Αν δεν τις διαβάσατε να σας τις φέρω».

Βύντρα: «Τι όνομα να πει, αφού τα φωτογραφίζει. Και τα ονόματα πως γράφονται;»

Κωνσταντίνου: «Τα ονόματα γράφτηκαν από τους δημοσιογράφους. Δεν ξέρω πως βγήκαν».

Βύντρα: «Είπαμε να πούμε κάποια πράγματα όπως πρέπει».

Σπυρόπουλος: «Γιατί δεν βγήκε κανείς από τη διοίκηση να τα διαψεύσει;»

Κωνσταντίνου: «Θα τα πούμε όλα την Πέμπτη. Κι εγώ όταν έπαιζα μπάλα, άκουγα διάφορα. Το 1980 ο τότε προπονητής της ομάδας είχε πει στον Βαρδινογιάννη ότι δεν με θέλει στην ομάδα, διότι είχα ύποπτη απόδοση. Αν και πέρασα δύσκολες στιγμές, αμφισβητήθηκαν, η ομάδα πήρε τον Λαφτσή και τον Χοσάδα, αλλά τελικά με τη δουλειά και την αξία μου έπαιξα εγώ».

Ένταση υπήρξε και με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλου, καθώς η συζήτηση έφτασε κάποια στιγμή στα γεγονότα μετά τον Πλατανιά και ο Έλληνας άσος τόνισε πως στοχοποιούνται συνεχώς τα ίδια άτομα, πήρε απάντηση ότι φταίει ο Τύπος γι' αυτό και ακολούθησε εκ νέου ο Λάζαρος με το εξής: «Εγώ πάω για προπόνηση, τι να ακούω, ψέματα; Μας κοροϊδεύουν».

Κωνσταντίνου: «Δεν θα μου λες εσύ τι θα λέω»!

Σεϊταρίδης: «Περίμενε Λάζαρε, να μας πει ό,τι είναι να μας πει».

Κωνσταντίνου: «Το δικό σου το θέμα Λάζαρε, είναι διαφορετικό από των άλλων. Είπες ότι θες να φύγεις κι ότι θα φέρεις πρόταση».

Χριστοδουλόπουλος: «Ξέρεις από πότε το έχω πει; Και πως βγήκε ότι ζήτησα ξαφνικά να μείνω;»

Κωνσταντίνου: «Δεν ξέρω και ούτε με νοιάζει. Με εξαίρεση τον Χριστοδουλόπουλο δεν θα φύγει άλλος παίκτης».

Όσο για το Νίκο Σπυρόπουλο, είχε μια μπάλα στα πόδια, άρχισε να την κλωτσάει μέσα στο μπουθ και το επανέλαβε αρκετές φορές, με τον Κώστα Ελευθεράκη να βρίσκεται μέσα σε αυτό. Πολλοί λένε πως ήταν εσκεμμένο, αλλά από τον Παναθηναϊκό το υποβαθμίζουν.

Τέλος, οι παίκτες εξέφρασαν παράπονα και για τον προπονητή, λέγοντας ότι είναι άκομψος και ότι τους προσβάλλει συνεχώς από την πρώτη μέρα, με τον Ζέκα να λέει στον Φάμπρι πως μετά το ματς με τον Πανθρακικό ήταν προσβλητικός απέναντί του: «Κόουτς θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μη μου μιλήσεις ξανά έτσι. Με προσέβαλες και δεν νομίζω πως ήταν σωστό. Πιστεύω πως αυτός ο τρόπος δεν βοηθάει κανέναν. Είσαι ο προπονητής, ασφαλώς και πρέπει να κάνεις παρατηρήσεις και βεβαίως το δεχόμαστε απόλυτα αυτό, αλλά το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται αυτές οι παρατηρήσεις».

Τον λόγο πήρε και ο Φάμπρι, ο οποίος απάντησε στον παίκτη του ότι τον εκτιμάει και ως παίκτη και ως χαρακτήρα και τα όσα είπε δεν αφορούσαν αποκλειστικά τον ίδιο και πως δεν έχει προσωπικά με κανέναν. Κατέληξε, δε, λέγοντας πως «το θέμα είναι μέσα από τις παρατηρήσεις μου να κρατάτε την ουσία, αυτό που πρέπει να διορθώνετε κάθε φορά στο παιχνίδι μας».
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ