2013-01-22 11:09:03
Φωτογραφία για Τοιχογραφίες και γκράφιτι αποκαλύφθηκαν στους διαδρόμους του Κολοσσαίου
Κατά τις εργασίες καθαρισμού των υπόγειων διαδρόμων του Κολοσσαίου ανακαλύφθηκαν ίχνη μπλε, κόκκινου, πράσινου και μαύρου χρώματος, καθώς και αρκετά... γκράφιτι που είχαν χαραχθεί επί ρωμαϊκής εποχής ή σε μεταγενέστερους χρόνους.

Τα ευρήματα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι μονομάχοι ζούσαν μέσα σε ένα πολύχρωμο περιβάλλον και αυτό ανατρέπει την μέχρι τώρα εικόνα που είχαμε για τους χώρους προετοιμασίας των μονομάχων.

Οι τοιχογραφίες και τα γκράφιτι ήταν κρυμμένα κάτω από ένα παχύ ασβεστολιθικό στρώμα. Μερικά από τα γκράφιτι φέρουν ονόματα που είχαν χαραχθεί από φανατικούς οπαδούς κάποιων μονομάχων, ενώ υπάρχουν και απεικονίσεις φαλλού, που συμβόλιζε την καλή τύχη.

Οι εργασίες καθαρισμού των διαδρόμων κόστισαν 80.000 ευρώ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ευρύτερο πρόγραμμα αναστήλωσης του κτιρίου, στο οποίο θα διατεθούν 25 εκατ. ευρώ από την ιταλική αυτοκρατορία παπουτσιών Tod.

Η εντυπωσιακή αρένα της Ρώμης κτίστηκε από τους αυτοκράτορες Βεσπασιανό και Τίτο (72 - 80 μ.X) .Τις τελευταίες δεκαετίες έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από την μόλυνση , αλλά και από τους κραδασμούς που προκαλούνται από την κυκλοφορία των οχημάτων, με αποτέλεσμα η νότια πλευρά του να έχει υποστεί καθίζηση 40 εκατοστών.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΟ ''ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΥΡΙΖΑ''
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΟ ''ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΥΡΙΖΑ''
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ